Николай Ненчев: Полша решава дали да модернизира или ремонтира двигателите на МиГ-овете

До дни подписват договора за самолетите

"Обсъждаме няколко дати за подписване на договора за ремонт на двигателите на МиГ-29. До няколко дни ще стане", съобщи в Стара Загора министърът на отбраната Николай Ненчев. Той потвърди, че обсъжда с полският си колега Томаш Шемоняк кога точно да парафират договора, а на събитието вероятно ще бъдат поканени и български журналисти.

"Дали ще бъде модернизация или ремонт на двигателите ще оставя на полската страна да реши. За мен е важно тези двигатели да бъдат доставени в срок", заяви Ненчев.  Той добави, че са положени всички усилия за намиране на най-доброто решение авиацията ни да бъде изправена на крака, а е предпочетена Полша, заради по-изгодната цена и наложените санкции срещу Русия.

По повод казуса с директора на служба "Военна информация" Йордан Бакалов, министърът заяви, че е разговарял с президента и премиера. "Вярвам, че при преразглеждане в Народното събрание ще бъде отстранено това обстоятелство", добави Николай Ненчев. По думите му Бакалов си върши чудесно работата и от стъпването му в длъжност значително се е подобрило качеството на информацията, която получава.

В Стара Загора министър Ненчев се срещна с военнослужещите от Втора механизирана бригада и разгледа новият парк в града, открит наскоро върху терените на бившите артилерийски казарми. Той обяви също, че има воля министерството да предостави на общината и оставащите 40 дка за разширението на парка.

"Ще направим всичко възможно да съкратим сроковете по процедурата. Ние имаме нужда от няколко апартамента за военнослужещи. След изборите ще направим среща с кмета и ще обсъдим възможността да получим определена сграда", каза в Стара Загора военният министър Николай Ненчев. Той поясни, че има такава практика. Както те дават терен с отпаднала необходимост за парк, така и Общината може да даде сграда с отпаднала необходимост за техните нужди.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини