Великобритания може да остане под карантина в продължение на половин година

Американски учен: До 200 000 души ще загинат от коронавируса в САЩ

Норман Рийдс иска да има сексуална връзка Досега персонажът му в „Живите мъртви” нямаше никакъв личен живот

Недостигът на храни вдига цените

756 души са починали в Италия за последното денонощие

Кои лекарства действат срещу COVID-19 СЗО стартира пробно тестване на 4 потенциални лечения на коронавируса

92 акта заради разходки са съставени в Пловдив само за ден

Учителите изтощени от онлайн образованието 12-часов работен ден имат повечето преподаватели

Фризьорки режат платове за маски От 2 до 10 лева струват самоделни изделия, слагат им и активен въглен

COVID-19 намали жертвите на пътя

Финансовият министър на германската провинция Хесен се е самоубил заради коронавируса

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 30 март 2020

Онлайн изложба събира творби на Фрида Кало

ЧСИ-тата дариха 52 300 лева на „Александровска“

Топ производител на ръкавици изнемогва Търсенето значително надхвърля капацитета на продукция

Николай Ненчев: Полша решава дали да модернизира или ремонтира двигателите на МиГ-овете

До дни подписват договора за самолетите

„Обсъждаме няколко дати за подписване на договора за ремонт на двигателите на МиГ-29. До няколко дни ще стане“, съобщи в Стара Загора министърът на отбраната Николай Ненчев. Той потвърди, че обсъжда с полският си колега Томаш Шемоняк кога точно да парафират договора, а на събитието вероятно ще бъдат поканени и български журналисти.

„Дали ще бъде модернизация или ремонт на двигателите ще оставя на полската страна да реши. За мен е важно тези двигатели да бъдат доставени в срок“, заяви Ненчев.  Той добави, че са положени всички усилия за намиране на най-доброто решение авиацията ни да бъде изправена на крака, а е предпочетена Полша, заради по-изгодната цена и наложените санкции срещу Русия.

По повод казуса с директора на служба „Военна информация“ Йордан Бакалов, министърът заяви, че е разговарял с президента и премиера. „Вярвам, че при преразглеждане в Народното събрание ще бъде отстранено това обстоятелство“, добави Николай Ненчев. По думите му Бакалов си върши чудесно работата и от стъпването му в длъжност значително се е подобрило качеството на информацията, която получава.

В Стара Загора министър Ненчев се срещна с военнослужещите от Втора механизирана бригада и разгледа новият парк в града, открит наскоро върху терените на бившите артилерийски казарми. Той обяви също, че има воля министерството да предостави на общината и оставащите 40 дка за разширението на парка.

„Ще направим всичко възможно да съкратим сроковете по процедурата. Ние имаме нужда от няколко апартамента за военнослужещи. След изборите ще направим среща с кмета и ще обсъдим възможността да получим определена сграда“, каза в Стара Загора военният министър Николай Ненчев. Той поясни, че има такава практика. Както те дават терен с отпаднала необходимост за парк, така и Общината може да даде сграда с отпаднала необходимост за техните нужди.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.