Съобщенията от институциите да са само на роден език, предлагат патриотите

30 годишен бургазлия се хвърли от 7 етаж

Акция „Бира за смет“ чисти плажа Срещу 100 кенчета кехлибарена течност доброволци събраха 2 тона боклук

Пиян съсипа картина в известна московска галерия

Рибарските семейства почерпени с чорба, малка мастика и сладолед

Вижте акцентите от броя на “Труд” в неделя, 27 май

Спортният министър откри обновения стадион Арена „Арда“ в Кърджали

Светлин Русев прекрачи Отвъд Маестрото на четката ни напусна на 84 години

Тръмп увери, че в екипа му няма разногласия за Северна Корея

Римските пълководци се лекували в Кюстендил Минералната вода бори и стерилитета

ТИР се обърна край Любимец Вадят шофьор през предното стъкло

Борисов пред украинския премиер: Политиците сме длъжни да търсим компромиси, които носят полза за народите ни

Вицепрезидентът откри Деня на Африка Вицепрезидентът Илияна Йотова разгледа автентичните африкански предмети.

Атлетите на древна Тракия оживяха

Русия връща на Турция 1 милиард долара от плащанията за газа

Кандидатът за кмет Георги Гергов обсъди здравната политика на БСП с пловдивски лекари

Общинското здравеопазване в Пловдив е в състояние на будна кома, а с политиката на национално ниво положението му става фатално. Това е позицията на лекарското съсловие в града на тепетата , изразена от здравните синдикати на среща с кандидата за кмет на БСП Георги Гергов. Близо три часа продължи дискусията в търсене на решения за критичната ситуация. В обсъждането се включи и народният представител Георги Търновaлийски, който коментира здравните реформи като член на здравната комисия.

„Нашата цел е да не се допусне закриване на болници, ликвидиране на диспансерите и ДКЦ-ата” – увери здравният експерт в листата с №5 проф.д-р Красимир Мурджев. Стратегията на социалистите предвижда запазване на Комплексния онкологичен център, Психодиспансера и Кожно- венерическия диспансер. За осигуряването на медицински кадри в общинските болници БСП планира създаването на фонд за финансиране на млади лекари, които да остават на работа в тях. „В България има общини, които осигуряват стипендии на специализантите”– посочи младият д-р Любомир Паунов. Георги Гергов гарантира оставането на дивидентите в самите здравни заведение. След стабилизиране и увеличаване на приходите в бюджета, ще бъде формиран и специален фонд за капиталови разходи в общинската болнична мрежа. Това ще даде възможност на мениджмънта в местните болници да отделя повече средства за заплати, които средно са около 400 лв. Гергов подчерта, че в програмата си има специална точка за подпомагане на хората, които нямат възможност за скъпоструващо лечение. „Според статистиката около 60 % от пловдивчани живеят бедно, а 20 н сто са в крайна бедност” – цитира тревожните факти Гергов. Той се зарече, че ще сложи ред в здравеопазването, администрацията, образованието и социалните дейности. „Ясни правила за бизнеса, добри условия за инвестиции, прозрачен бюджет и конкурси – това са предпоставките за възстановяване на икономиката и увеличаване на проходите” – изтъкна кандидатът за кмет на БСП. Той предупреди, че оставането на сегашните управляващи на власт означава закриването на още болници, училища, респектвно още хора на улицата. „Пловдивчани трябва да се борим за Пловдив, нашият град е бил революционен и сега заедно трябва да направим промяната” – призова Георги Гергов.

От залата предупредиха, че се готви брутално купуване на гласове и ще се използват общинските предприятия, за да се окаже натиск върху служители и работници. Лекарското съсловие настоя щабът на Георги Гергов да вземе мерки и да алармира чрез медиите, защото хората се страхуват.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.