Шофьорът, убил две деца край Лесидрен: Не е имало гонка, жертва съм на чуждо бясно каране

Шофьорът, обвинен за смъртта на две деца край Лесидрен, за първи път с изповед за инцидента. Неговата версия е, че е станал жертва на бясното шофиране на други. Съдът в Ловеч вчера изненадващо освободи 28-годишния Филип.

Сега само венците и снимките на двамата загинали младежи на пътя преди Лесидрен напомнят за трагедията. И спомените у Филип.

„Чувството? Това нещо не може да се опише - голяма мъка, голяма тъга. Аз не съм лош човек, който се занимава с някакви безумия”, заявява Филип Михайлов, който е обвинен за катастрофата край Лесидрен, пред Нова телевизия.

След два месеца в ареста отново е у дома. Имал е време да премисли станалото. Но не и да забрави.

„Чувствам се виновен, няма как да не се чувствам виновен. Но просто бях на неправилното място, в лошия момент”, заявява Филип.

Разказва, че гонка не е имало. Случайно се срещнали с Ален около заведението в центъра на Лесидрен. Внезапно обаче другият шофьор започнал да го засича. И да скъсява дистанцията. Докато не се случило най-лошото.

„Нямаше превишена скорост. Даже съм шофирал в границите на нормалното. Самият спирачен път го показва”, заяви Филип. „Това не са мои приоритети - да ходя да си правя състезания. Не можеш ти да си тръгнеш по пътя и да си караш нормално и да те въвлекат в такава беда, в такава беля. Едно голямо нещастие!”.

Гонка не е имало, потвърждава и другият шофьор – Ален. Оттук нататък версиите им с Филип се разминават.

„Аз вървях след него, но не съм го затискал. Намалих, защото децата бяха там. Минах покрай тях и аз си продължих. На връщане видях какво е станало”, обяснява Ален.

Според местните пътят късно вечер се превръща в арена на високи скорости и свистене на гуми. Доказателство, за което са ивиците на асфалта.

Оттук нататък думата има съдът. А засега Филип остава у дома.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини