Тийнейджър намушка връстник в Благоевград

Руски самолет, превозващ ЗРК „Панцир“, прелетя над България

Високо напрежение и драма на „Тича“, „Левски“ загуби нови точки

България предлага шест стратегически проекта за развитие на граничните региони

Япония съобщи за 14 нови случая на заразени с коронавирус

Президентът на Кипър пристига на официално посещение в България в понеделник

Криминално проявен нападна лекар във Варна

Увеличават се делата за домашно насилие в Горнооряховския районен съд Над 285 000 лева са събрали държавните съдебни изпълнители през 2019 година

Джем Йълмаз е известен актьор и… женкар

Отвлечената 15-годишна избягала докато похитителят й говорел по телефона

Сиртуиновата диета, с която Адел отслабна с 46 кг Певицата приема по 1000 калории дневно

Четирима задържани за склоняване към проституция при спецакция в Пловдив

Венци Венц с ново гадже в Ница

Жертвите на коронавируса в Италия станаха две

Италианците купуват най-много нови мотоциклети в ЕС Търсенето на малки електрически скутери в Европа скача с 50%

Михаил Миков: Бетонът и асфалтът не могат да изместят въпроса как живеят хората

Политическият модел в Хасково притиска развитието на общината и на хората

„Тези избори в Хасково ще бъдат изключително трудни за БСП, защото наложеният модел на управление на града притиска развитието му и хората. Този модел използва всички механизми на властта, за да получи отново политическа подкрепа и гласове на тези избори“. Това каза председателят на НС на БСП Михаил Миков на митинг-концерт в подкрепа на кандидата за кмет от левицата в Хасково Божидар Драганов. Той бе категоричен, че трябва да се положат много усилия, за да бъде разбит модела на Героги Иванов, който е станал пословичен в цяла България като модел, в който социалната политика е на заден план, а обществените поръчки захранват кръг от фирми. Лидерът на левицата добави, че изборите в България приеминават с една особена апатия и подмяна на реланите въпроси, касаещи гражданите, като се разчита, че вотът ще премине тихо и кротко и кандидатите се представят като продукт от магазина.

„Призовавам ви да избирате не само по мероприятията, които провеждат партиите, а по политиката и платформите, с които те застават пред вас“, каза още Миков. Той припомни, че за разлика от другите БСП има своите леви стандарти и политическа платформа, които левите кандидати припознават, а партията гарантира спазването им. Миков бе категоричен, че не може бетонът, асфалтът и градинките да заместят най-важните въпроси за това как живеят хората на България и колко струва на семейство от Хасково детето му да бъде в детска градина, какъв е достъпът на хората до здравеопазването и най-вече кога ще може да се пенсионира един възрастен човек в Хасково, защото по думите му, при тази „гостоприемност“ от страна на общината инвеститорите отсъстват. „Затова ние се нуждаем от подкрепа за промяна в Хасково и цяла България и най-вече кураж за тези, които искат да разбият статуквото“, заяви председателят на БСП. Той призова хората в оставащите 10 дни да обединят своите усилия, за да могат да кажат не на дясната политика в Хасково и България.

Божидар Драганов: Общината трябва да бъде активен участник в привличането на инвестиции

„Нашата листа е най-младата от всички в областта и се явяваме сами на изборите, защото имаме капацитета и хората, които да убедят избирателите да ни подкрепят“. Това каза кандидатът за кмет за Хасково от левицата Божидар Драганов по време на митинг- концерта. Той обясни, че платформата на социалистите в общината е амбициозна и след като останалите партии я преписват, е явно, че тя е харесвана от хората. „Това, че даваме път на младите показва, че БСП вярва в тях, защото всички виждаме пропастта между поколенията, а тя се отваря все повече и повече“, категоричен бе кандидатът на БСП. Той поясни, че през последните години градът се е стопил с повече от 20 000 души, но когато е попитал кмета защо населението в общината е намаляло толкова, не е получил отговор отговор. Драганов заяви още, че общината трябва да бъде и активен участник в привличането на инвестиции чрез данъчна политика, която да облекчава бизнеса. По думите му чак тогава инвеститорите ще дойдат в Хасково. „Сега е моментът да покажем, че ни омръзна да ни управляват по този феодален начин. Затова трябва хората да гласуват с №18“, завърши Божидар Драганов.

Преди посещението си в Хасково Миков бе и в Димитровград, където подкрепи кандидата за кмет на БСП Тодор Тодоров и се срещна с жители на общината. Заедно с него в града бяха и народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Чавдар Герогиев и Милко Багдасаров, член на ИБ на БСП.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.