На 4 април 2020 да почерпят

Нови занимания за Рибите, Лъвовете могат да получат заем – Дневният хороскоп на Алена

Вирус и вирусолог

Министър Захариева: Планът „Маршал“ ще бъде следващият европейски бюджет

Хората под 20 години със забрана да излизат по улиците в 30 турски града

Кристалина Геориева: Намираме се в период на рецесия, много по-лоша от световната икономическа криза

Парламентът прие актуализацията на бюджета на първо четене

Депутатите удължиха извънредното положение до 13 май

ЕС затворен за света и след Великден

Лекари от ВМА: Не сме почивали от края на февруари

Почина певецът, изпял „Ain’t No Sunshine“

Сексът ни дава сили срещу COVID-19

Обявиха договора за производство на самолетите F-16 Block 70

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Гешев за данните за манипулиране разпределението на дела: Ако е истина, това ще е коронавирус в съдебната система

Българка въведе третия пол, спечели дело на свой клиент във Франция

Българската адвокатка Мила Петкова създаде правен прецедент в Европейския съюз, като спечели дело за защита на правата на интерсексуален французин и наложи към него да се обръщат в среден род, предадоха местни медии, цитирани от „Телеграф“.

Клиентът на младата нашенка е 64-годишен мъж, който предпочита да остане анонимен. По думите на адвокат Петкова пред съда в Тур той бил роден както с мъжки, така и с женски полови органи – рудиментарна вагина, микропенис и никакви тестиси. Тя изтъкна, че на клиента ѝ е била наложена мъжка идентичност, от което той страдал през целия си живот.

Българската допълни, че около 1,7% от бебетата се появяват  на цял свят в подобно състояние, но лекарите обикновено ги оперират веднага след раждането, за да премахнат единия външен орган, и обявяват новороденото за момче или момиче.

Съдът в Тур се съгласил с доводите на адвокат Петкова и постановил, че мъжкият пол на клиента ѝ е „чиста фикция“. „Той му е бил наложен за цял живот, без ищецът да може да изразява най-дълбоките си чувства“, се казва в решението на магистратите. То е с дата 20 август, но френските медии научиха за него едва в сряда. В него магистратите постановяват, че по силата на правото на личен живот актът за раждане на „г-н Х“, който през последните 65 години го е определял в мъжки род, трябва да се коригира и да се включва „неутрален статут“. Той вече ще се определя с местоимението „ile“ – нещо средно между „il“ (той) и „elle“ (тя).

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.