Адвокат Дончо Бораджиев подкрепи Даниел Панов за кмет на Велико Търново

Дима Максимова

От „Глас Народен” ще се борят за забрана фирми на общински съветници да участват в обществени поръчки

ПП „Глас Народен“ представиха програмата си за дейността си в бъдещия общински съвет. Акцент в нея е борбата с корупцията и шуробаджинащината, които пречат на развитието на Велико Търново. Едно от предложенията на партията е фирми на общинските съветници, техните близки и свързани с тях лица да нямат право да кандидатстват за обществени поръчки.

„Общинските съветници трябва да осъзнаят, че следва да работят за гражданите, а не за собствените си и чужди бизнес интереси”, заявиха от „Глас Народен“. Според политическата сила е недопустимо по време на сесия кафенето да е пълно, а в залата няма кворум.

Водач на листата на „Глас Народен“ за Великo Търново е адвокат Дончо Бораджиев. Той посочи като приоритет раздялата с идеите за мегаломански строителни проекти и наблягане на рехабилитация на съществуваща инфраструктура. А също и с развитие на местната културата в общината. Той добави, че оценява положителните инициативи през последните четири години в областта на туризма.

Специално внимание бе отделено на спорта и множество видове социални занимания за всякакви възрастови групи. Стабилизирането на футболния клуб Етър и възстановяването на футболните терени, от където да се роди следващото поколение спортисти, са сред приоритетите на „Глас Народен“, както и изграждането на тренировъчна писта за автомобилни и моторни спортове.

Даниел Панов получи мажоритарна подкрепа от Дончо Бораджиев. „Този избор е личен и от уважение към интелигентността на избирателите. Не бих си позволил да „търгувам“ с правото им на избор”, подчерта Бораджиев. Според младия адвокат Панов се е справил успешно като кмет в първия си мандат. „Никой от последните градоначалници не е постигнал толкова за града, колкото Панов. Считам, че градът ще продължи да се развива под неговото ръководство и всякакви експерименти с жадни власт кариеристи не са в интерес на града ни.” коментира Дончо Бораджиев.

„Общината е с най-напредналите електронни услуги, искаме развитието на тази платформа да продължи и тя да бъде изцяло завършена”, каза областният координатор на „Глас Народен” Илиян Дуков. Според него е важно да се работи в посока привличане на инвеститори от висок клас, чиято дейност да доведе до повишаване на жизнения стандарт в региона.

От партията са реалисти и не издигат кандидат за кмет, защото не искат да бъдат обвинени за отклоняване на гласове. Участват в местните избори с листа за общински съветници, в която влизат седем кандидати – млади хора, които не са участвали в други политически формации.

Водач е общинския председател на партията във Велико Търново - Дончо Бораджиев. Втори е юристът Светослав Гинчев, Вененелин Русанов председател на фен клуб етър е 3-ти. Областния председател и координатор Илиян Дуков е на пето място в листата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини