Олдън Еренрайх е младият Хан Соло Емилия Кларк с централна женска роля

Цветан Цветанов проведе работна среща с министър-председателя на Косово Рамуш Харадинай

Вилма Елес се завърна на екран Коварната Каролин от "Времето лети" мечтае за положителна роля

Двама палестинци са убити от израелски огън на Ивицата Газа

Цветан Цветанов се срещна с президента на Албания Илир Мета

Цветан Цветанов участва в регионалната Балканска молитвена закуска в Тирана

Този Golf е прекалено бърз за теб! Напомпват GTI с 450 коня

Пиян шофьор помля с кола други три автомобила в Търново (СНИМКИ)

Мълния е запалила пътнически автобус в Гърция

Втори тур на частичните местни избори за кмет се провеждат в село Галиче

Стефан Димитров: Никога няма да харесам нещо като „Яката дупара”

Себастиан Курц: Нелегалните мигранти трябва да се спират още в Африка

В Колумбия се провеждат решаващи президентски избори

Какви задачи дават в школата на КГБ?

Ким Чен-ун е потвърдил намерението си да проведе планираната среща с президента на САЩ Доналд Тръмп

Адвокат Дончо Бораджиев подкрепи Даниел Панов за кмет на Велико Търново

Дима Максимова

От „Глас Народен” ще се борят за забрана фирми на общински съветници да участват в обществени поръчки

ПП „Глас Народен“ представиха програмата си за дейността си в бъдещия общински съвет. Акцент в нея е борбата с корупцията и шуробаджинащината, които пречат на развитието на Велико Търново. Едно от предложенията на партията е фирми на общинските съветници, техните близки и свързани с тях лица да нямат право да кандидатстват за обществени поръчки.

„Общинските съветници трябва да осъзнаят, че следва да работят за гражданите, а не за собствените си и чужди бизнес интереси”, заявиха от „Глас Народен“. Според политическата сила е недопустимо по време на сесия кафенето да е пълно, а в залата няма кворум.

Водач на листата на „Глас Народен“ за Великo Търново е адвокат Дончо Бораджиев. Той посочи като приоритет раздялата с идеите за мегаломански строителни проекти и наблягане на рехабилитация на съществуваща инфраструктура. А също и с развитие на местната културата в общината. Той добави, че оценява положителните инициативи през последните четири години в областта на туризма.

Специално внимание бе отделено на спорта и множество видове социални занимания за всякакви възрастови групи. Стабилизирането на футболния клуб Етър и възстановяването на футболните терени, от където да се роди следващото поколение спортисти, са сред приоритетите на „Глас Народен“, както и изграждането на тренировъчна писта за автомобилни и моторни спортове.

Даниел Панов получи мажоритарна подкрепа от Дончо Бораджиев. „Този избор е личен и от уважение към интелигентността на избирателите. Не бих си позволил да „търгувам“ с правото им на избор”, подчерта Бораджиев. Според младия адвокат Панов се е справил успешно като кмет в първия си мандат. „Никой от последните градоначалници не е постигнал толкова за града, колкото Панов. Считам, че градът ще продължи да се развива под неговото ръководство и всякакви експерименти с жадни власт кариеристи не са в интерес на града ни.” коментира Дончо Бораджиев.

„Общината е с най-напредналите електронни услуги, искаме развитието на тази платформа да продължи и тя да бъде изцяло завършена”, каза областният координатор на „Глас Народен” Илиян Дуков. Според него е важно да се работи в посока привличане на инвеститори от висок клас, чиято дейност да доведе до повишаване на жизнения стандарт в региона.

От партията са реалисти и не издигат кандидат за кмет, защото не искат да бъдат обвинени за отклоняване на гласове. Участват в местните избори с листа за общински съветници, в която влизат седем кандидати – млади хора, които не са участвали в други политически формации.

Водач е общинския председател на партията във Велико Търново – Дончо Бораджиев. Втори е юристът Светослав Гинчев, Вененелин Русанов председател на фен клуб етър е 3-ти. Областния председател и координатор Илиян Дуков е на пето място в листата.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.