Европейският съвет в Брюксел не постигна консенсус за бюджета на ЕС

Защо катаджии спрели Явор Бахаров?

Вижте какво ще е времето през уикенда

Отбелязваме Голяма Задушница преди Великденския пост

Първи смъртен случай от коронавируса в Италия

Застреляха криминално проявен мъж в София

Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 22 февруари 2020

Дневен хороскоп на Алена за събота, 22.02.2020

На 22 февруари 2020 да почерпят

Министър Димитров ще се запознае на място със ситуацията със замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

Захариева: Страната ни е във връзка с агенция, която ще превози тялото на убития в Германия българин

Кола блъсна две жени в Хасково Автомобилът се качил на тротоара и влачил една от пострадалите

Шестима души с коронавирус в италианско градче, затварят училища и офиси

Испанският скеч за Бойко Борисов (Обзор) Отнасям се с разбиране към всички тези сигнали на моя съсед по месторабота, каза министър-председателят

Съблякоха и обраха 14-годишно момче в столичен автобус

Калоян Паргов: Нито едно дете не заслужава да расте зад решетки

Водачът на листата на БСП Лява България за общински съветници Калоян Паргов, кандидатът за кмет на „Връбница“ Християн Кръстев и кандидатът за общински съветник Даниела Гочева откликнаха на сигнал, подаден от жители на кв. Обеля. Родителите се оплакаха, че децата от детските градини, които се помещават в жилищни блокове, като тази в бл.102, се отглеждат в условия, които не отговарят дори на минималните стандарти за детски заведения. Единственото място, където децата могат да играят на открито е бетонната алея пред блока, между паркираните коли, а единствената им разходка е от единия край на блока до другия. На мястото, където би трябвало да е изградена детска площадка има буренясала ливада. По–голямата част от деня децата прекарват зад решетките, които „красят“ прозорците и спират слънчевата светлина. Не само педагозите формират детското съзнание, а и средата, в която растат, считат родителите и се чудят какъв светоглед се формира у децата, които ежедневно виждат света през прозорци с решетки?

„Нито едно дете не заслужава да расте зад решетки.“ – това заяви Калоян Паргов и допълни, че за БСП Лява България основен приоритет е подобряването на качеството на живота на хората в крайните квартали. Това може да се постигне само, ако се делегират правомощия и финансови ресурси на районните кметове и те самостоятелно да решават въпросите, които се отнасят до добруването на гражданите в района и най-вече на децата.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.