Смъртните случаи от коронавиурса в Италия вече са 11, заразените са над 300

Изследват бебе на годинка за коронавирус в Пловдив

Депутатът от БСП Явор Божанков: Хората в Полски Тръмбеш не са доволни от водената държавна политика

Втора грипна вълна се задава у нас

Какво ще стане ако се кръстоса блондинка със заек?

На чист понеделник забраняват движение на камиони от 1,5 тона в Гърция

Двама души са под наблюдение във ВМА за наличие на коронавирус

Жена е тежко ранена при катастрофа в София

Учениците от Свищов, завърнали се от Палермо, нямат симптоми на коронавирус

Словакия отхвърли Истанбулската конвенция

Самолет с българи кацна на Летище София от Милано

Първи случай на коронавирус в Латинска Америка

Да поговорим сериозно за достъпността Нека видим в сравнителен план колко много път имаме да извървим като общество

Сиромахомилите са първите популисти

Мачовете и спортът по телевизията днес, сряда, 26 февруари 2020

Скандалният ректор Величко Адамов взимал 6000 лева над заплатата си всеки месец

Проф. Величко Адамов, бившия ректор на Свищовската стопанска академия е взимал като хонорари всеки месец по 6000 лева над заплата си в периода 2001-2015 година, съобщи bTV, позовавайки се на данни, представени пред общото събрание на учебното заведение.това прави около един милион за това време.

Професорът също така е ползвал работници от озеленяването на училището и служебен транспорт за личния си имот. За период от 5 месеца той е имал 33 командировки в почивните дни и 4 командировки, съвпадащи с официалните празници.По отношение на дистанционната форма на обучение се оказва, че Адамов е водел занятие на общо 259 групи.

Професорът се включи по телефона и коментира обвинията към него. „Да, ползвал съм работници и служебен транспорт, но само в събота и неделя. И то срещу заплащане. А по отношение на командировките ми-те се одобряват от академичния съвет.Лицата,които са в интерес на академията, са били свободни само в събота и неделя- това са депутати и министри. Срещали сме се в различни български градове. Може и да съм взимал по 6000 над заплатата- нямам спомени. Само ще ви кажа,че системата за получаване на възнагражденията ни е съвсем друга

.Всичко, което съм взимал, съм декларирал. Имам и проверки от Сметната палата за момента никой не казал, че има нарушения“, защити личността си Величко Адамов.

Зам.-министър на образованието Николай Денков, който гостува в студиото на bTV коментира,че напълно възможно Адамов да е взимал по 6 бона всеки месец като хонорари. „И най-лошото е ,че тези суми в известен смисъл са почти законни. И заради това искаме да се променят правилата и да се направи възможно моралните неща да бъдат видими заедно със законовите“., коментира Денков.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.