Любимите рецепти на Анна Петрова

Жени Калканджиева бори тероризма в „Ятаган“

Битото и съблечено момче: Прибрах се с едно яке, което ми дадоха, за да не ми е студено

Премиерът Борисов: Българското правителство продължава да работи усилено по мерките за влизането ни в чакалнята на еврозоната

Установена е самоличността на убития в София 48-годишен мъж

Теменужка Петкова: България губи по $110 млн. на година заради спрения транзит на газ

Офроуд специалист за най-трудните мисии Екстремният пикап Ford Ranger Raptor вече ще се продава в България

Емил Димитров: Замърсяването на реките Чепеларска и Юговска с цианиди е голямо

Европейският съвет в Брюксел не постигна консенсус за бюджета на ЕС

Защо катаджии спрели Явор Бахаров?

Вижте какво ще е времето през уикенда

Средновековни комикси разкриват историята на Охрид В онези векове ръкописните книги са представлявали произведения на изкуството

Отбелязваме Голяма Задушница преди Великденския пост

Първи смъртен случай от коронавируса в Италия

Застреляха криминално проявен мъж в София

Момиче напусна училище заради системен тормоз от съучениците си (Видео)

Семейство от Царево търси помощ, след като не срещнало подкрепа и разбиране от ръководството на училище „Никола Вапцаров“ в града заради системен тормоз над дъщеря им, съобщава Нова телевизия. Николета Градева е в 12 клас, но от седмици вече не посещава учебни занятия заради конфликт с три нейни връстнички, за които семейството твърди, че от години нападат дъщеря им.

„Съученичките ми ме тормозеха по всякакъв начин като ми задаваха нецензурни въпроси, караха момче от съседния клас да нарушава личното ми пространство, обиждаше ме с думи като това, че съм луда“, спомня си тя.

Проблемите на Николета с три от съученичките ѝ започват още в 3-ти клас, когато се записва в училище „Никола Вапцаров“ в Царево. Сега момичето твърди, че след кратко прекъсване тормозът продължава. Преди две седмици нещата станали нетърпими.

„Едното от момичетата имаше дързостта да ме заплаши пред класния ръководител с думите: „Искаш ли да те пребием като в 3-ти клас?“. Въпросните ми съученички тогава ме набиха много лошо. Имах следи по врата от ноктите им, косата ми беше ужасно оскубана“, разказва Николета.

Нейните родители обясняват, че едва след като прочели коментарите под снимките ѝ в социалната мрежа, разбрали, че училището се е превърнало в ад за дъщеря им. Семейството провело срещи с директора на училището, с класния ръководител, с педагогическия съветник. По думите им без резултат.

В края на септември семейство Градеви подали сигнал до образователния инспекторат в Бургас, откъдето все още чакат отговор. От две седмици Николета не стъпва в училище. Родителите й избрали да завърши средното си образование индивидуално, за да запазят здравето й. Класният ръководител обаче твърди, че нещата не са чак толкова сериозни. Семейство Градеви очаква реакция от образователното министерство.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.