Основателят на дясното във Видин Веселин Нинов: Призовавам гражданите да подкрепят Росица Кирова

Веселин Нинов, един от първите видинчани, застанали зад дясната идея, изненада приятно единствена жена кандидат за кмет на Видин Росица Кирова. Нинов подкрепи Кирова на нейна среща с жители на квартал "Калето" и заяви, че изцяло я подкрепя в битката й за Видин.

Подкрепя я, защото единствено в нейно лице вижда човека, който досега нито веднъж не се е огънал и не е предал интересите на общината и на видинските граждани, защото в нейно лице вижда дамата, която с по-голямо мъжество и смелост от всички досегашни мъже кметове на Видин ще се пребори с корупцията в община Видин.

"Добър вечер на всички. Казвам се Веселин Нинов. За разлика от вас аз съм по-различен, защото съм роден съм в с.Градец, бивш собственик на хотел "Нинов", 500 дка земя, 250 дка овощна градина. След промените се опитах да създам нещо в този град. Мисля, че донякъде имам успех. Изграждането на парковата зона от Речна гара по посока Колодрума е с наше целево дарение. Не сме го споменвали. Другото е, че съм първият основател на дясното в този окръг. На 23 ноември 1989 година в моят дом беше донесена дискета от където тръгна разпространяването на Подкрепа. На 12 януари възстановихме БЗНС "Никола Петков", обясни Веселин Нинов.

В момента той не подкрепя нито една дясна партия в града, не вярва и на "Реформаторския блок" във Видин и е разочарован от всички политически формации тук. Въпреки това, или може би точно по тази причина, Веселин Нинов открито подкрепи кандидатурата на Росица Кирова.

Нинов категорично заяви, че онази Харта за развитието на Видин, която в навечерието на балотажа през 2011 г. подписаха редица партии, сред които и десни политически формации, Хартата, с която партиите дадоха подкрепата си за Герго Гергов, не беше за Видин, а за нечии частни интереси.

"В момента съм тук, за да подкрепя Росица Кирова, защото от 10-месечния ми престой в Общински съвет разбрах, че тя е единствената от тези 37, която имаше куража и упоритостта да се противопоставя на групите, които са сформирани там. Тази Харта, която я създадоха преди, това е харта за интересите на някои хора. Тя не е харта за развитието на Видин. През последните месеци мълчаливо подкрепях Росица Кирова, сега реших да дойда и лично да изразя подкрепата си, защото съм се борил за Видин и Видин заслужава един силен кмет като нея. Затова призовавам съгражданите си: гласувайте за Росица Кирова, аз също ще я подкрепя!", призова Веселин Нинов.

"Това е много приятна изненада и една голяма победа за нас. Благодаря на г-н Нинов. Моят стремеж е да спечелим душите на видинските граждани, на всеки един от тях - независимо от партийната им принадлежност, независимо от политическата идеология, която споделят; да спечелим душите и на тези, които вече са се разочаровали и са загубили доверие, и да запалим в тях пламъка и вярата, че промяната е постижима и заедно можем да е направим", сподели Росица Кирова след изразената подкрепа от Нинов.

Борислав Ванков, кандидат за общински съветник от листата на "Единни за промяна" добави: "Въпреки натиска на големите партии, въпреки това, което ще се опитат да направят в изборния ден, случайно или не, а аз мисля, че няма нищо случайно във Вселената, именно жена с номер 11 ще донесе промяната и новото начало за Видин".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини