Украински министър се присъедини към поставените под карантина 72 души, евакуирани от Ухан

98-годишната Айрис Апфел – най-цветната и усмихната модна икона

Спецоперация срещу битовата престъпност в силистренското село Айдемир

САЩ още не са решили дали да изпратят ракети „Пейтриът“ на Турция

Джон Питърс отново се сгоди след 12-дневния си брак с Памела Андерсън

48 нови случая на коронавирус в Южна Корея

Директорът на ТЕЦ „Бобов дол“ е на свобода

Парламентът избра Кристина Андонова–Хитрова за зам.-председател на КРС Регулаторът ще има и двама нови членове - Анна Хаджиева и Ердинч Хайрула

Авторът на „Телефонна любов“ с нова книга

Глоба за лекаря и за служителя при фалшив болничен

Продажбите на автомобили в Китай се сринаха с 92% заради епидемията

Тита изкушава по прозрачна нощница

САЩ заплашиха да изтеглят военния си контингент от Косово причината е отказът на Прищина да премахне 100-процентовите мита върху сръбските стоки

Евгени Будинов стана баща на момиче

Руският посланик положи венец на Паметника на Съветската армия по случай Деня на защитника на отечеството

Още две политически формации подкрепиха Даниел Панов

Дима Максимова

Водачът на „Глас Народен” Дончо Бораджиев също даде одобрение за кандидата за кмет на ГЕРБ

Структурите на партия „Български социалдемократи” и Демократичния съюз на пенсионерите подкрепиха Даниел Панов като кандидат за кмет на община Велико Търново. Представители им се обединиха около мнението, че старопрестолният град и населените места са се променили видимо към по-добро през последните четири години.

Заместник-председателят на „Български социалдемократи” Илияна Василева и водачът на местната листа от кандидати за общински съветници Петър Пацев подчертаха, че със стореното в общината до момента и обещаното за следващия мандат Даниел Панов се доближава до приоритетите на политическата сила. „Те са свързани със строителството и ремонтирането на паркове, детски площадки, училища и детски градини, с разработените и спечелени европейски и национални проекти, които ще помогнат за благоустрояването на инфраструктурата”, обясни Илияна Василева. “Бългapcки coциaлдeмoкpaти” подкрепят Панов като съгражданин и човек, който изпълни задълженията си като градоначалник. За Даниел Панов ще гласуваме с номер 8 в изборната бюлетина, категорични бяха от партията.

Председателят и секретарят на великотърновската структура на Демократичния съюз на пенсионерите Георги Хараламбиев и Людмил Христов обобщиха, че средствата, които се отпускат от правителството и от Европейския съюз, се използват пестеливо и качествено. На среща с Даниел Панов те го посъветваха да продължи да работи със същото темпо. От политическата сила поставиха въпроса за бъдещето на обществения транспорт във Велико Търново и лошото състояние на старата тролейбусна инфраструктура. Панов отговори, че по ОП „Региони в растеж” има гарантирани 10 милиона лева за интегриран градски транспорт, спирки, кръстовища и въвеждане на превози с електрически автобуси, които са по-съвременни, по-икономични от тролейбусите и не се нуждаят от мрежа.

Общинският председател на „Глас Народен” адвокат Дончо Бораджиев също обяви, че подкрепя Даниел Панов като мажоритарен кандидат. „Този избор е личен и от уважение към интелигентността на избирателите. Никой от последните градоначалници не е постигнал толкова за града, колкото Панов. Считам, че градът ще продължи да се развива под неговото ръководство и всякакви експерименти с жадни власт кариеристи не са в интерес на Велико Търново” коментира адвокат Бораджиев. В листата на „Глас Народен” влизат седем кандидати за общински съветници – млади хора, които не са участвали в други политически формации.

Водач е общинският председател Дончо Бораджиев. Втори е юристът Светослав Гинчев, Вененелин Русанов /председател на фен клуб Етър/ е 3-и. Областният председател и координатор Илиян Дуков е на пето място в листата. Едно от предложенията на партията е фирми на общинските съветници, техните близки и свързани с тях лица да нямат право да кандидатстват за обществени поръчки. Друг приоритет е рехабилитация на съществуваща инфраструктура. От „Глас Народен” поставят акцент върху развитието на местната културата в общината.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.