На 4 април 2020 да почерпят

Нови занимания за Рибите, Лъвовете могат да получат заем – Дневният хороскоп на Алена

Вирус и вирусолог

Министър Захариева: Планът „Маршал“ ще бъде следващият европейски бюджет

Хората под 20 години със забрана да излизат по улиците в 30 турски града

Кристалина Геориева: Намираме се в период на рецесия, много по-лоша от световната икономическа криза

Парламентът прие актуализацията на бюджета на първо четене

Депутатите удължиха извънредното положение до 13 май

ЕС затворен за света и след Великден

Лекари от ВМА: Не сме почивали от края на февруари

Почина певецът, изпял „Ain’t No Sunshine“

Сексът ни дава сили срещу COVID-19

Обявиха договора за производство на самолетите F-16 Block 70

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Гешев за данните за манипулиране разпределението на дела: Ако е истина, това ще е коронавирус в съдебната система

Протест пред парламента в защита на граничния полицай Хамбарлиев

Протестна демонстрация в подкрепа на граничния полицай, произвел изстрела в района на Аврамов мост, от който загина имигрант от Афганистан, се проведе пред парламента.

В пространството пред Паметника на Цар Освободител на площад „Народно събрание“ са се събрали между 100 и 200 души, които са пристигнали от цялата страна, като най-голяма е групата от Варна. Протестната демонстрация е организирана от гражданските организации Български военен съюз „Васил Левски“ и Българско национално движение „Шипка“, съобщи БНР.

Представителите на тези организации ясно заявиха, че не искат протестът да се политизира и забраняват да има партийни знамена. Развява се единствено националният флаг, както и са опънати транспаранти с надписи „Не съдете граничния полицай, той е герой“ и “Спрете партийните експерименти с българската армия и полиция“.

Протестиращите изразиха подкрепата си за граничния полицай Вълкан Хамбарлиев, който, по думите им, изпълнил професионалния си дълг.

„Протестът ни е свързан с това, което се случи вчера с граничния полицай. Взехме решение да пристигнем тук, за да види народът, първо, че има някой, който мисли и е готов за него да защитава страната и второто – да изразим подкрепата си за полицаите, които 25 години са низвергнати и реформирани, дезинформирани и изпращани на границата да гладуват и да студуват без средства, както и без достатъчна техника, без социална и друга защита, докато горе престъпните продажни партийци разграбват милиарди от държавата“, коментира основният организатор на протестната демонстрация Владимир Русев.

„За да защитим човека, който вчера пострада и то в изпълнение на клетвата и дълга – клетвата пред народ и отечество. Край на етно-религиозната асимилация, която се извършва в момента с приемането на огромни потоци от бежанци – хващат 50 човека, а те всеки ден влизат 500“, каза още Русев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.