Цветанов в Димитровград: Иво Димов доказа, че е на разположение на бизнеса и на хората

Иво Димов ще започне своя втори мандат с много по-стабилна основа. Той е един успешен кмет, който върна 12 милиона стари заеми на Общината и успя да привлече над 40 милиона инвестиции в Димитровград. Убеден съм, че той винаги ще бъде на разположение на бизнеса и на хората. Това заяви пред участниците в бизнес форум в Димитровград зам.-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов. „Иво трябва да бие с поне 20% преднина на изборите, затова го подкрепете с номер 20 в бюлетината. Той не дели хората, вратата му е отворена за всички, дори за политическите му опоненти, ако те са открити и честни. Нека да подкрепим този кмет, който е достъпен за Вас. Иво Димов доказа, че може да управлява и винаги се води от обществения интерес“, категоричен бе заместник-председателят на ГЕРБ.

Цветанов заяви още, че Европейският информационен офис на Ева Паунова, който предстои да бъде открит днес, ще скъси дистанцията между област Хасково и Брюксел.

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова посочи, че темата за развитието на бизнеса е водеща в нейната дейност. „Тук съм, за да окажа подкрепа за Иво Димов от името на най-голямото политическо семейство в Европейския парламент – това на Европейската народна партия. Иво Димов създаде ефективно работеща администрация в Димитровград, благодарение на своя мениджърски опит, събран в частния сектор. С радост бихме съдействали за осъществяването на проучване на нуждите на бизнеса в област Хасково, както го направихме във Велико Търново и във Враца. Важно е да знаем от какви кадри се нуждае местният бизнес“, подчерта Паунова. Българският евродепутат от ГЕРБ заяви, че активно си сътрудничи с Държавната агенция за малки и средни предприятия и иска да бъде открит офис на тази агенция и в област Хасково. „Трябва да създадем екосистема за старт-ъпи. Ще направим разяснителна среща с Иво Димов относно „Плана Юнкер“, за да обясним подробно възможностите за финансиране от Европейския съюз“, каза още Ева Паунова.

Кандидатът на ГЕРБ за втори мандат кмет Иво Димов заяви, че два големи завода ще заработят в Димитровград до една година. „Единият завод е японски и е за производство на кабели. Ще се намира между Хасково и Димитровград, там се очаква да бъдат заети 3500 човека. Вторият завод е за производство на осветителни тела за автомобили и най-вероятно ще бъде разположен в квартал „Марийно“ в Димитровград. В преговори сме с концесионери за производство на луга от минералната вода от Меричлери. В ход са и преговорите за създаването на киноцентър в Димитровград“, обясни Димов.

Областният координатор на ГЕРБ Делян Добрев посочи, че видимо Димитровград е благоустроен и облагороден. „Тук вече се правят инвестиции, което ще разреши основния проблем с безработицата. В Хасково инвеститорите срещнаха стена, но в Димитровград срещнаха отворена врата и резултатите са видими. Това ще е най-голямата инвестиция в областта за последните 25 години. Димов не обещава, той прави“, подчерта народният представител от ГЕРБ-Хасково и бивш икономически министър Делян Добрев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини