Кунева: Каналджиите са убийците

Всякакви коментари от политически ангажирани хора, които слагат етикета убийство или непрофесионализъм, са много рязко против уважението към българските институции. Докато няма официална позиция по случая, можем само да кажем, че българските институции действат професионално. С тези думи вицепремиерът Меглена Кунева коментира в сутрешния блок на БНТ инцидентът край Средец, при който загина афганистанец.

„Без съмнение това е нещастен инцидент. Сигурна съм, че българските полицаи искат да предотвратят всякакъв инцидент с фатален край”, каза тя и добави, че нашите граничари са тренирани по наръчници на Фронтекс.

„Това е безпрецедентен натиск. Ние сме извън Шенген и това е допълнителен повод за напрежение. Държави като Германия изпитват натиск. Не можем да имаме толкова души в „Гранична полиция”, колкото ескалира ежедневно ситуацията. Затова се и търсят допълнителни начини за защита”, каза още Кунева. По думите й най-важното е държавата да насочи усилията си към залавянето на каналджиите, защото те били престъпниците. „Трябва да насочим усилията си към залавянето им, защото именно те са убийците”, подчерта вицепремиерът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини