Касационният съд потвърди: 30 години затвор за полицая Иво Маринов, убил 25-годишно момиче

Върховният касационен съд е потвърдил присъдата от 30 г. затвор за бившия полицай Иво Маринов, обвинен в убийството на 25-годишната Ивелина Славчева в Ловеч. Това съобщиха от Ловешката окръжна прокуратура, цитирани от bTV, като уточниха, че решението на ВКС е от началото на септември.

Присъдата вече е приведена в изпълнение, а Маринов трябва да изтърпи наказанието при строг режим.

На 15 септември 2012 г. ревнивият полицай Иво Маринов застреля в главата с шест изстрела от служебното си оръжие 25-годишната Ивелина Славчева пред дискотека в Ловеч. Опита се да убие и Александър Колев, приятел на момичето. Но пълнителят бил празен и това спаси момчето.

Той бе задържан, а петорна съдебно-медицинска експертиза показа, че е вменяем и може да носи съдебна отговорност.
Прокуратурата му повдигна обвинение за умишлено убийство, извършено по опасен начин за живота на мнозина и с особена жестокости, а полицаят бе уволнен.

През октомври 2013 г. бившият полицай бе осъден на 30 години затвор от ловешкия Окръжен съд. Тъй като Маринов се призна за виновен и делото протече по съкратеното производство, той не получи най-тежкото наказание - доживотна присъда без право на замяна, за която настояваше прокуратурата.

Последните думи на Иво Маринов пред съда бяха:"Съжалявам много за случилото се. Много съм го обичал това момиче и не знам как се стигна до това.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини