„Ираклис“ хвана Бербатов в крачка

„Ираклис“ хвана „в крачка“ Димитър Бербатов. В лютото солунско дерби българската звезда стана първо герой, а после антигерой за ПАОК при 3:3. Първо Бербо изравни за 2:2 с добавка отблизо, в последната минута изпусна дузпа за 4:2, а вместо това „Ираклис“ изравни в следващата атака - 3:3.

„Много добре изучавахме как стреля и как играе Бербатов“, обясни Никос Пападопулос, треньорът на „Ираклис“. Дузпата на нападателя бе много слаба - почти без засилка и с лек удар. В Гърция припомниха, че по подобен начин Бербатов изпусна за „Манчестър Юнайтед“ в полуфинал за Купата на Англия срещу „Евертън“ и отборът отпадна. Сега комшиите нарекоха пропуска „фатален“.

Гръцките медии размахаха лекичко пръст на Бербатов, че е „изчезнал“ за голяма част от дербито. До гола в 66-ата минута. А всъщност нападателят завърши двубоя с контузия. Прегледите след мача са показали, че травмата не е много сериозна. Треньорът Игор Тудор се надява да използва Бербо за двубоя срещу „Краснодар“ в Лига Европа.

Откакто премина в ПАОК, българинът е вкарал само два гола. Но явно вече е в добро физическо състояние и получава шанс да е титуляр. Така ще бъде, ако е здрав, и срещу „Краснодар“.

Със загубените точки ПАОК остана пети в класирането с 11 точки от 7 кръга. Лидерът и шампион „Олимпиакос“ няма загубена точка и има общо 21.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят