Маскирани отвлякоха непълнолетно момиче в Димитровград

Гръцката полиция разби мрежа за фалшив алкохол, има арестувани българи

Любимите рецепти на Анна Петрова

Жени Калканджиева бори тероризма в „Ятаган“

Битото и съблечено момче: Прибрах се с едно яке, което ми дадоха, за да не ми е студено

Премиерът Борисов: Българското правителство продължава да работи усилено по мерките за влизането ни в чакалнята на еврозоната

Установена е самоличността на убития в София 48-годишен мъж

Теменужка Петкова: България губи по $110 млн. на година заради спрения транзит на газ

Офроуд специалист за най-трудните мисии Екстремният пикап Ford Ranger Raptor вече ще се продава в България

Емил Димитров: Замърсяването на реките Чепеларска и Юговска с цианиди е голямо

Европейският съвет в Брюксел не постигна консенсус за бюджета на ЕС

Защо катаджии спрели Явор Бахаров?

Вижте какво ще е времето през уикенда

Средновековни комикси разкриват историята на Охрид В онези векове ръкописните книги са представлявали произведения на изкуството

Отбелязваме Голяма Задушница преди Великденския пост

Преобразяват Старо Търново с 8,5 милиона лева

Обновяват 90% от улиците, заедно с площадните пространства

Старата част на Велико Търново ще бъде преобразена. Благодарение на Даниел Панов и неговия екип в инвестиционната програмата по ОП „Региони в растеж” е включен проект за основна реконструкция на 90% от улиците, заедно с площадните пространства. Голяма част от калдъръмените алеи в квартал „Варуша” също попадат в обхвата на новата разработка, заяви Даниел Панов на среща с местните жители.

Основните въпроси, които бяха поставени от хората, бяха свързани с улиците, канализацията, снегопочистването и изграждането на пряка връзка с кв. „Картала”.

Проектите за старата градска част, които Панов като кмет на Велико Търново в мандат 2011-2015 и екипът му разработиха, са на обща прогнозна стойност от около 8,5 милиона лева, а финансирането е гарантирано. Едната разработка е за основен ремонт на 36 улици. Втората е за реконструкция на панорамните площадки за наблюдение, които са разположени по ул. „Стефан Стамболов”. Третият проект е за облагородяване на площад „Съединение” – пространството между сградата на Библиотеката и Археологическия музей и Конака.

Пред жителите на квартал „Варуша” Даниел Панов каза още, че е одобрен вторият воден цикъл за старопрестолния град, който ще се финансира по новата европейска програма за околна среда. Част от ВиК-съоръженията, които ще се подменят, са в старата част на Велико Търново. В проекта е включена и ул. „Опълченска”, като след подмяна на тръбите ще се пристъпи към асфалтиране.

По време на срещата бе засегнат и въпросът с нуждата от обществен транспорт до старинния великотърновски квартал. Даниел Панов обясни на живеещите във „Варуша” да внесат предложение до Общината, което да бъде разгледано в комисията по транспорт. Единодушно бе мнението, че до района на „Сухата чешма” в жилищната зона може да пътува микробус.

„В плана ми за управление през следващите четири години е заложена и реализацията на проект за интегриран градски транспорт, за който имаме гарантирано финансиране от Европа”, каза още Панов. Кандидат-кметът на ГЕРБ за Велико Търново добави, че се разработва пряка връзка с кв. „Картала”. Даниел Панов обеща, че още от декември улиците на „Варуша” ще се чистят от сняг с малогабаритна машина

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.