11 магистрати разследват смъртта на афганистанеца

Няма снимки и клипове с насилие у мигрантите

Бургаско гъмжи от нелегални, оплакаха се местни хора

Граничарят Вълкан Хамбарлиев дал показания като свидетел

Девет следователи и двама прокурори от Окръжна прокуратура-Бургас разследват смъртта на 56-годишния афганистанец, който загина от рикоширал куршум край Средец.

54 нелегални мигранти бяха засечени под мост около 22 ч в четвъртък. Според МВР част от афганистанците оказали съпротива при задържането им от трима граничари. Тогава униформеният Вълкан Хамбарлиев стрелял във въздуха, но куршумът рикоширал в мост и се забил в шията на 56-годишния чужденец.

От прокуратурата съобщиха, че вече са извършени три огледа на мястото на инцидента. Назначени са и шест експертизи - съдебномедицинска, балистична, дактилоскопна, техническа и две физикохимически. До този момент те не били готови.

Вълкан Хамбарлиев е дал показания като свидетел, както и двамата му колеги. 47 от задържаните афганистанци са били разпитани от следователи пред седем бургаски съдии.

От прокуратурата съобщиха, че липсват данни и доказателства за снимки и клипове с насилие в телефони на мигрантите. В събота такива слухове се появиха сред бургазлии. Два телефона, единият без камера, са включени като доказателства по делото.

Бургаско гъмжи от мигранти, преминали нелегално границата, оплакаха се вчера местни хора. Близо 60 чужденци били хванати в региона само в неделя. Първата група била заловена в изоставена постройка в ромския кв. “Акациите” в Бургас. 16-те мъже се представили за афганистанци. Същия ден полицаите спрели автомоби с 10 души без документи, които твърдели, че са иракчани. Друга голяма група нелегални била спипана край созополското село Росен. Арестувани са и шестима каналджии, които превозвали афганистанците.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини