Днес ще е облачно над цялата страна, на места ще вали

Атмосферното налягане ще се понижава още и ще е по-ниско от средното за октомври. Над цялата страна ще бъде облачно. До обяд в северозападните райони ще превалява дъжд, а по-късно през деня – и на други места в Дунавската равнина и Западна България.

В източните райони и Горнотракийската низина ще се задържи без валежи и ще е малко по-топло. В следобедните часове, с до умерен вятър от северозапад ще започне да нахлува и по-студен въздух. Максималните температури ще са между 17° и 22°, по-ниски в Северозападна България. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи Фокус.

По Черноморието ще бъде облачно, след обяд и привечер с валежи по южното крайбрежие. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 18° и 21°. Температурата на морската вода е 17-19°. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала.

Над планините ще е облачно. След обяд ще превали слабо над западните райони от Стара планина. Ще духа слаб, по високите части – умерен югозападен вятър. Температурите ще се понижат слабо и максималната на височина 1200 метра ще е 16°, на 2000 метра – около 10°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето