Премиерът на Сингапур отменил среща с Путин, който закъснял с час за нея На следващия ден принудили руския президент да мине през металотърсач, за да се срещне с Ли Сян Лун

Ансамбъл “Шумен“ представи България в Шанхай

Министър Димов: България заема едно от челните места в ЕС по рециклиране на батерии

Откраднаха 100 грама злато от жилище

Шефът на ДАЗД Елеонора Лилова: Децата са подложени на нови форми на тормоз във виртуалния свят

Развръзката на тенис ATP Finals в Лондон е акцентът в уикенд програмата на спортните канали на A1

Хванаха в нарушения две автошколи в Пловдив и Пазарджик

Строители оставиха без ток 3100 домакинства в Софийско

Илияна Йотова предложи общи туристически маршрути с Иран На среща с иранския вицепрезидент

Рибарите започнаха Коледните пости

15 години затвор за шофьор, прострелял друг заради отнето предимство Жертвата оцеля след животоспасяваща операция

МРРБ: Няма да има нови такси за мостове, тунели или планински проходи

Община Благоевград обясни за бойствалото дете от център за настаняване

14-годишна почина след токов удар в банята в село Катуница

Преславското съкровище се завърна от Лувъра

„Задължение на общината е да се грижи за всички общински институции“, каза кандидатът за кмет на община Видин Росица Кирова

„За да запазим облика на Видин трябва да запазим културните си институции. Задължение на кмета и общината е да се грижи за тях“. В това бе категорична единствената жена кандидат за кмет на Видин Росица Кирова, която се срещна с представители на Видинската симфониета и ансамбъл „Дунав“.

Пред г-жа Кирова и кандидатите за общински съветници от „Единни за промяна“, работещите в сферата на културата не скриха болките и неволите си, които не само им тежат от години, но и пречат в работата им. „Къде отиват гласуваните за нас средства, заложени в бюджета на общината?“, „Обидно и срамно е да караме на мускули, защото не можем да си платим за нова музика, носим окъсани костюми, а заплатите ни са по-ниски от тази на една чистачка“, „Неглижиране и липса на всякаква комуникация и заинтересованост от страна на местната власт“ – това бяха само част от проблемите, изплакани от хората на изкуството, които иначе с труда и таланта си ежедневно допринасят името на Видин и родните традиции да се пазят и прославят.

„Няма пари, защото се краде. Защото някои предпочитат да дават годишно по 30 000 лв. за фойерверки“, каза Росица Кирова и поясни, че парите на общината, които са пари на всички видинчани, трябва да се уважават, а не безхаберно да се разпиляват или потъват в нечий джоб.
„Политика трябва да се прави за всички, а не за част от избрани хора. За мен хората на културата са изключително важни, трябва специално отношение към тях. Затова е време за промяна. Ние, видинчани трябва да покажем, че можем, че не стоим по-ниско от останалите граждани на тази страна. Ние от екипа на „Единни за промяна“ имаме волята, имаме и силите да дадем урок как се управлява една община“, заяви Росица Кирова и връщайки се назад в детството си разказа за своята баба, която е допринесла първата театрална постановка да бъде поставена във Видин и е взето решение във Видин, а не в Грамада да бъде тази институция.

По време на срещата представителите на ансамбъл „Дунав“ изразиха задоволство, че в листата на кандидатите за общински съветници на коалиция „Единни за промяна“ е включен изявен човек на културата в лицето на хореографа Цветан Лозанов. „Чест ви прави!“, казаха неговите колеги.
Представяйки програмата на „Единни за промяна“ Росица Кирова заяви, че новата местна власт трябва да работи върху имиджа на Видин. Това обаче не може да се случи без усилията на всички граждани и на тяхната подкрепа разчитат от гражданското обединение.

„Проблемите ще трябва да се решават заедно. Ние това предлагаме – нещо различно, гражданите на Видин сами да управляват града си. Докато живеем в безверие нищо няма да се промени. Затова очакваме на 25 октомври да ни подкрепите с номер 11 в бюлетината“, каза още Росица Кирова. Тя гарантира, че ако стане кмет на Видин няма да пропусне възможност за периодични срещи с представителите на отделните институции. „За да решаваме проблемите заедно – вие, аз и моят екип ще търсим най-правилното решение“, допълни Росица Кирова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.