Гръцката полиция разби мрежа за фалшив алкохол, има арестувани българи

Любимите рецепти на Анна Петрова

Жени Калканджиева бори тероризма в „Ятаган“

Битото и съблечено момче: Прибрах се с едно яке, което ми дадоха, за да не ми е студено

Премиерът Борисов: Българското правителство продължава да работи усилено по мерките за влизането ни в чакалнята на еврозоната

Установена е самоличността на убития в София 48-годишен мъж

Теменужка Петкова: България губи по $110 млн. на година заради спрения транзит на газ

Офроуд специалист за най-трудните мисии Екстремният пикап Ford Ranger Raptor вече ще се продава в България

Емил Димитров: Замърсяването на реките Чепеларска и Юговска с цианиди е голямо

Европейският съвет в Брюксел не постигна консенсус за бюджета на ЕС

Защо катаджии спрели Явор Бахаров?

Вижте какво ще е времето през уикенда

Средновековни комикси разкриват историята на Охрид В онези векове ръкописните книги са представлявали произведения на изкуството

Отбелязваме Голяма Задушница преди Великденския пост

Първи смъртен случай от коронавируса в Италия

„Задължение на общината е да се грижи за всички общински институции“, каза кандидатът за кмет на община Видин Росица Кирова

„За да запазим облика на Видин трябва да запазим културните си институции. Задължение на кмета и общината е да се грижи за тях“. В това бе категорична единствената жена кандидат за кмет на Видин Росица Кирова, която се срещна с представители на Видинската симфониета и ансамбъл „Дунав“.

Пред г-жа Кирова и кандидатите за общински съветници от „Единни за промяна“, работещите в сферата на културата не скриха болките и неволите си, които не само им тежат от години, но и пречат в работата им. „Къде отиват гласуваните за нас средства, заложени в бюджета на общината?“, „Обидно и срамно е да караме на мускули, защото не можем да си платим за нова музика, носим окъсани костюми, а заплатите ни са по-ниски от тази на една чистачка“, „Неглижиране и липса на всякаква комуникация и заинтересованост от страна на местната власт“ – това бяха само част от проблемите, изплакани от хората на изкуството, които иначе с труда и таланта си ежедневно допринасят името на Видин и родните традиции да се пазят и прославят.

„Няма пари, защото се краде. Защото някои предпочитат да дават годишно по 30 000 лв. за фойерверки“, каза Росица Кирова и поясни, че парите на общината, които са пари на всички видинчани, трябва да се уважават, а не безхаберно да се разпиляват или потъват в нечий джоб.
„Политика трябва да се прави за всички, а не за част от избрани хора. За мен хората на културата са изключително важни, трябва специално отношение към тях. Затова е време за промяна. Ние, видинчани трябва да покажем, че можем, че не стоим по-ниско от останалите граждани на тази страна. Ние от екипа на „Единни за промяна“ имаме волята, имаме и силите да дадем урок как се управлява една община“, заяви Росица Кирова и връщайки се назад в детството си разказа за своята баба, която е допринесла първата театрална постановка да бъде поставена във Видин и е взето решение във Видин, а не в Грамада да бъде тази институция.

По време на срещата представителите на ансамбъл „Дунав“ изразиха задоволство, че в листата на кандидатите за общински съветници на коалиция „Единни за промяна“ е включен изявен човек на културата в лицето на хореографа Цветан Лозанов. „Чест ви прави!“, казаха неговите колеги.
Представяйки програмата на „Единни за промяна“ Росица Кирова заяви, че новата местна власт трябва да работи върху имиджа на Видин. Това обаче не може да се случи без усилията на всички граждани и на тяхната подкрепа разчитат от гражданското обединение.

„Проблемите ще трябва да се решават заедно. Ние това предлагаме – нещо различно, гражданите на Видин сами да управляват града си. Докато живеем в безверие нищо няма да се промени. Затова очакваме на 25 октомври да ни подкрепите с номер 11 в бюлетината“, каза още Росица Кирова. Тя гарантира, че ако стане кмет на Видин няма да пропусне възможност за периодични срещи с представителите на отделните институции. „За да решаваме проблемите заедно – вие, аз и моят екип ще търсим най-правилното решение“, допълни Росица Кирова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.