На 17 февруари 2020 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 17.02.2020

Марк Твен бил навестен от духа на дъщеря си Писателят познавал телепатията

2019 е най-лошата година за германското производство

На круизния кораб в Япония има 40 заразени с коронавирус американци

Лондон спира кранчето за нискоквалифицирани Нови правила след излизането на кралството от ЕС

Северна Македония разпусна парламента си

Турове в ромските къщи на Видин и Монтана Проектът за реклама на маршрутите се финансира по трансграничната програма с Румъния

Възобновяват фериботната връзка между Гърция и Кипър, 30 часа ще се пътува

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 17 февруари 2020

Четирима загинаха при катастрофа на малък самолет в Южна Франция

Ваксината за варицела в аптеките през март От тази година имунизацията е препоръчителна

Станислав Владимиров: Нивото на язовир „Студена“ се е повишило с 80-90 сантиметра

Емил Димитров направи извънредна проверка на нерегламентирана площадка за отпадъци в село Калипетрово

Арест за изобличител на кандидат на Макрон Пьотър Павленски е задържан за инцидент с насилие

Край на проблемите с водата в „Аспарухово“

Реконструкция на главния водопровод ще избави от проблемите с водата варненските квартали „Аспарухово и „Галата“, прилежащото село Звездица, селищните образувания „Боровец-юг“ и „Прибой“. Амортизираното съоръжение снабдява с вода около 60 000 абонати, включително и Южна промишлена зона, където са концентрирани големи производствени мощности и пожароопасни обекти с висока степен на риск.

Реконструкцията предвижда изграждане на нова част на водопровода под транспортните артерии на града – трасето пресича перпендикулярно бул. “Девня“ и множество жп линии в района на Аспаруховия мост.
Главният водопровод за Аспарухово е бил изграден по време на строителството на моста през 1976 г. Под жп линиите той е разположен в стоманобетонова галерия с дължина около 250 м, която обаче не е била правилно изпълнена, вследствие на което в отделни участъци няма техническа възможност за отстраняване на аварии. Заради това в момента голяма част от водопровода е силно корозирал от течове по цялата дължина.

Строителството на новата част на водопровода се извършва с хоризонтално сондиране на две успоредни обсадни стоманени тръби ф 820, в които ще се монтират две полиетиленови тръби ф 630. От двете страни на участъка ще има входна и изходна кранови шахти. Стойността на строежа е 2,7 млн. лв., осигурени от Министерството на регионалното развитие и благоустройство по програма „Устройствено планиране, геозащита, водоснабдяване и канализация“. Изпълнител е ВиК-Варна, а срокът на реализация е до края на годината.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.