Вяра Церовска, кандидат на ГЕРБ за кмет на Перник – човекът, който дава заявка да промени Перник

Кандидатът за кмет на Перник д-р Вяра Церовска дава ясна заявка за промяна на Перник. В нейната управленска програма са залегнали редица мерки, които гарантират промяна и благодарение на които се очаква сериозен растеж и модернизиране на града.

„Нашият град е формиран около труда. Това е града на миньора и металурга. Сега обаче трябва да работим за създаване на устойчиви работни места, за да намалим броя на тези 25 000 души, които ежедневно пътуват до столицата София, където са намерили своето препитание“, споделя Церовска.

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Перник счита, че промишлена зона в града може да предложи големи възможности за различни производства. Терена, на който се намира зоната е 100% общинска собственост.

„Смятам, че не е далеч моментът, когато инвеститор ще развие зоната. Това само по себе си ще доведе до много позитиви- ще се повиши стандарта на живот, ще се повишат цените на имотите, ще се ангажират и местните специалисти, чрез предоставяне на работа на местно ниво“, изтъква Церовска.

В управленската й програма вече има изработен пакет от насърчителни мерки, които са предпоставка и за по-добра среда за бизнеса.

„Остават само няколко дни до 25 октомври – датата, която ще определи развитието на Перник през следващите 4 години. Живеем в град с огромен потенциал, в близост до столицата и с огромни възможности за инвестиции. Ще използваме тези възможности, за да направим Перник един европейки и модерен град.

Вярвам, че с програмата за енергийна ефективност ще се промени и лицето на града. Ще работим и за по-добра инфраструктура, както и за повече детски площадки. Искаме да има видими резултати за Перник.

Вече се направи Западния парк, имаме депо за преработка на отпадъци. И това е само началото. В отговор на вашето доверие ни предстои много работа, която да свършим“, казва Церовска.

Тя обръща внимание и на образованието, защото то е гаранция за правилното развитие на всяко едно населено място. „Училищното образование в града ни има своите традиции и постижения, които трябва да бъдат съхранени и доразвити.

Община Перник ще продължи да полага последователни усилия за непрекъснато одобряване качеството на образованието. Чрез отговорност и диалог ще реализираме трайният положителен ефект с дългосрочно въздействие, който искаме да постигнем“, твърди кандидатът за кмет.

Церовска има ясна визия и за развитието на културата в община Перник. „Знам колко труд и усилия са нужни, но ГЕРБ и моят екип можем да го постигнем. Така ще удовлетворим потребностите на местната културна общественост и на перничани“, споделя тя.

По отношение на спорта Церовска подчертава, че следващата година ще бъде ремонтиран стадион Миньор. „Паралелно с това ще продължаваме да изграждаме площадки за стрийт-фитнес, спортни площадки, ще бъдат поощрявани прояви и събития, популяризиращи спорта за граждани от различни възрастови групи. Това ще е моделът, който ще следваме“, изтъква д-р Вяра Церовска.

Според нея освен кмета, много важно е в общинския съвет да има компетентни и можещи хора. „Нашият отбор е точно такъв – силен и готов да работи за повишаване на стандарта на живот на жителите от цялата община. Само с мнозинство можем да реализираме важните решения, заложени в управленската ни програма“, обяснява кандидатът за кмет.

Церовска е категорична, че община Перник трябва да намери своето истинско лице, както го направиха София, Бургас, Пловдив, Велико Търново и много други градове, чийто управници са от ГЕРБ.

„Искаме да направим града си по-добро място за живеене. Целта ни e да работим в полза на жителите на Перник“, твърди кандидатът за кмет Вяра Церовска.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини