Момчил Пантелеев: Управление, подчинено на компромис, е безпринципно!

Обръщение на кандидат-кмета на Сливен от коалиция "ВМРО-Гражданско сдружение "Св.Георги Победоносец"

Аз съм Момчил Пантелеев, по професия съм адвокат. Два мандата бях общински съветник. Вярвам в силата на гражданското общество и се гордея с работата на сдружение "Св.Георги Победоносец", в която активно участвам. Не вярвам в компромиса, било то личен или на властта, защото зад всеки компромис наднича личен или корпоративен интерес. Писнало ми е от копромиси. Правим компромиси с храната, която ядем; със заплатите, които получаваме; със зеленото на светофара; с хвърления фас на тротоара. Компромисно се назначават хора във властта. Компромисно се гласуват закони. Писнало ни е да живеем компромисно, за да оцеляваме.

Затова, като кандидат-кмет на коалиция "ВМРО-"Св.Георги Победоносец", ще настоявам да се случат няколко важни за Сливен и общината промени, които могат да станат с безкомпромисната подкрепа на гражданите. Ето най-важните от тях:
1. Дейностите по озеленяването и управлението на битовата смет да бъдат прехвърлени на общинската администрация, с което разходите за тях ще бъдат намалени драстично.
2. Ще прилагам всички мерки по наредбите и закона срещу нарушителите на обществения ред, които смущават спокойствието на гражданите, мърсят града и околната среда.
3. Ще работя за въвеждането на еднопосочно движение в централната градска част и принудителното отстраняване на неправилно паркираните автомобили, за да се въдвори ред в движението.
4. Ще възложа проучване и проектиране на нови паркинги и велоалеи както в центъра, така и в жилищните квартали.
5. Ще направя необходимото срещу безотговорното застрояване на община Сливен, завземането на тревни площи и общински терени от незаконни постройки.
6. Ще търся решения за осигуряване на трудова заетост в планинския район на общината, за адекватни мерки за интеграция на ромското население и други бедни слоеве от обществото, които продължават да живеят в условията на бедност и изолация, с ограничен достъп до здравни, образователни и други услуги.
7. Ще разширя обхвата на Фонда за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми, който бе създаден по мое продложение, и ще следя за навременното финансиране на лечението на нуждаещите се двойки.
8. Ще работя за рекламирането на традиционните за Сливен отрасли и за въвеждането на модерни туристически услуги, които да възродят позабравената слава на прекрасните ни музеи, културно-исторически и природни забележителности.
Приятели, гласувайте на местните избори! Нека се обединим заедно срещу компромиса в живота ни!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини