"Време е да разбием партийния модел!", призова Росица Кирова, кандидат за кмет на Видин

Екипът на "Единни за промяна" има ясна визия как да бъде съхранена, а където е нужно преструктурирана образователната инфраструктура във Видин. Това заяви кандидатът за кмет на община Видин от коалиция "Единни за промяна" Росица Кирова на среща с жители на комплекс "Строител". По време на разговора стана ясно, че едно от притесненията на хората е какво ще се случи в бъдеще с намиращото се в квартала СОУ "Христо Ботев", в което броят на учениците с всяка година намалява.

"Една от идеите ни е във Видин да се изгради спортен колеж, защото тук има много спортове, които са дали европейски и световни шампиони. Бихме могли да помислим да използваме базата на това училище за тази цел. Спортният колеж ще е училище, в което от 8 до 12 клас ще се получава средно образование, със засилено изучаване на предмети със спортна насоченост. След това ще има 2 или 3 години допълнително обучение за получаване на професионална квалификация - както за треньори, така и за рехабилитатори, кинезитерапевти, масажисти", обясни Росица Кирова. Тя уточни, че това кореспондира и с визията на "Единни за промяна" за превръщане на Видин в туристически център, като един от акцентите бъде лечебният туризъм, развит на базата на минералните води.
Росица Кирова обясни, че успоредно с това трябва да се възстанови и обогати спортната база във Видин, като за тази цел се възстановят спомагателните игрища към градския стадион, които по време на Иван Ценов бяха разпродадени. "Единни за промяна" ще търсят финансиране за реализация на проекта за изграждане на гребен канал във Видин. Общината ще се поиска от държавата да бъде прехвърлена и собствеността върху имот, където преди доста години започна изграждане на закрит плувен басейн, за да може общинското ръководство да намери начин басейнът най-после да стане факт.

Грижата за децата и младите хора е основен приоритет за екипа на "Единни за промяна", подчерта г-жа Кирова. Тя посочи, че една от идеите на местната коалиция е за създаване на програма за лятна заетост за младежи.
Росица Кирова заяви, че един от ангажиментите, които поема, е да има пълна прозрачност при вземането на решения, като за тази цел се провеждат обществени обсъждания. Това обаче няма да се прави както досега - в сградата на община Видин, като на обсъждането слизат единствено няколко общински служители, които послушно пляскат на плановете на кмета. Вместо това обсъждането на въпрос, който засяга например комплекс "Строител", ще се провежда в самия квартал, обясни г-жа Кирова.

"Ние във Видинска община сме едно семейство, което живее заедно и заедно трябва да се грижим за нашия общ дом. Смятам, че една от причините да сме в това състояние е, че вече повече от двадесет години чакаме някой висш политик да реши нашите проблеми. Досега все така се случва, че имаме кметове, които са строго партийна кандидатура и много зависят от партийните централи. От всичко това страда Видин, страдаме всички ние, които все още сме тук. Време е да разбием партийния модел и да го сменим с едно истински гражданско управление - промяната е с номер 11 в бюлетината", заяви кандидатът за кмет на община Видин от "Единни за промяна".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини