Григор обича да пере, готви само да впечатли

„Обичам да пера дрехите си, готвя, когато искам да впечатля, а чистенето - мога да се справя, но съм по-добре, когато не ми се налага“, заяви Григор Димитров в интервю пред организаторите на тенис турнира в Стокхолм.

Интересът към българина, който преди 2 г. стана шампион, а през 2014-а игра финал, е особено голям. Снощи той излезе в първия си мач срещу квалификанта Филип Краинович (Сърбия).

През последната година и половина Григор живее в Монте Карло и именно там се чувства добре. „Прекрасно място, в Европа е и можеш лесно да стигнеш до всички точки, близко е и до Източното крайбрежие на Америка - казва още той. - Но аз съм българин, имам български паспорт. Разбира се, че когато пътуваш толкова много, в един момент се чувстваш гражданин на света, но не трябва да забравяш корените си. Много е лесно да се самозабравиш, обикаляйки най-хубавите места. В такива моменти трябва да забавиш темпото, да се огледаш, да бъдеш скромен.“

Димитров признава, че е суеверен, но не стига до лудост. „Например използвам един и същи душ в съблекалнята, понякога не настъпвам определени линии, но не си слагам бутилките на корта по специален начин - гледам да не прекалявам“, уточнява тенисистът.

Григор признава, че в началото на годината е имал една цел - да играе по-добре, но всичко после се е объркало. „В Австралия имах шансове срещу Анди Мъри, но ги пропилях - спомня си той. - Загубих самочувствие след този мач, а това се отрази на тренировките, на физическата ми подготовка. Надявам се да съм си взел поука и да не допускам същите грешки.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт