На 6 април 2020 да почерпят

Девите да овладеят емоцията си, Скорпионите да не се поддават на ласкателствата – Дневният хороскоп на Алена

Иде бум на малоумни самоделни прически COVID-19 сам признал всичко пред руските учени

Свидетел предупредил полицията, че ще го застрелят На гроба на Мариян Марата се появила бележка с имената на килърите му

300 000 проститутки без препитание

СЗО преосмисля позицията си за маските (ИНФОГРАФИКА)

Картини под карантина Фантазьори създават шедьоври от тоалетна хартия, фолио, тенджери и домакински уреди

Отрицателни са пробите на контактните с народния представител Даниела Малешкова

Най-красивите близначки катерят модния Олимп 10-годишните Ава и Лия спасяват баща си от рак

Пандемията роди ново пиратство Винят САЩ, че отмъкват медицински пратки

Един болен от COVID-19 може да зарази 400 души

Защо Стийв Карел напусна „Офисът“

Горски пожар повиши нивата на радиация край Чернобил (ВИДЕО)

Бутици шият маски, за да избегнат фалит Захвърлиха роклите, правят само предпазните материали

Реанимират мярката 60/40 (обзор)

Без банкова тайна за четири офшорки

България ще получава информация за банкови сметки на свои граждани и фирми в над 51 държави. Сред тях са страните от Европейския съюз, както и държави от Азия, Африка и Южна Америка. Включени са офшорни зони като Лихтенщайн, Британските Вирджински острови, Каймановите острови и о. Ман.

Държавите са част от многостранно споразумение за автоматичен обмен на данни, към което България също ще се присъединява с решение на кабинета, съобщи правителствената пресслужба. Предстои споразумението да бъде одобрено от Глобалния форум за обмен на информация към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). След това трябва да бъде ратифицирано от Народното събрание, за да влезе в сила.

Споразумението беше подписано от 51 държави още през октомври м.г., припомнят от Министерския съвет. Към него постепенно се присъединяват и други страни. Предвидено е обменът на финансова информация за част от държавите, които са се присъединили към споразумението от самото начало, да започне от 2017 г., а от 2018 г. ще го правят всички.
Подписването на споразумението през миналата година стана повод за възторжени изказвания от страна на европейските лидери. „Това бележи края на данъчните измами чрез тайни банкови сметки“, обяви тогава финансовият министър на Германия Волфганг Шойбле. Според него трябва да се предприемат още действия в тази посока, защото „банковата тайна в стария й вид е вече отживелица“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.