Общо 37 години затвор за обвинените в убийството на Николай Радев от Дупница

Общинските съвети без лекари и юристи Декларации за несъвместимост ще се подават след следващите местни избори

Община Елена получи дарение от Швейцария за доброволното формирование

Таня Андреева: Скандалите в здравеопазването между министрите и управителите на НЗОК са по-скоро традиция, отколкото изключение

Мошеник отнесе глоба от €208 000 в Мюнхен

Четворен ръст на морбили в Европа И България е в тревожната статистика на СЗО

Десетки убити и ранени граждани на Русия и ОНД при сражение в Сирия

Столичната община съветва гражданите какво да правят при терористичен акт При взрив в метрото лягайте на пода, инструктират от "Московска 33"

Мароканецът, задържан у нас за тероризъм, ще остане 90 дни в ареста

Лавров заяви, че ситуацията в Африн може да се реши чрез пряк диалог между Дамаск и Анкара

Спасителите на Преслав с екипировка от Швейцария

Адвокатите на Йоан Матев искат да бъде преместен в Софийския затвор Съдът даде ход на делото за убийството на Георги Игнатов

Григор дал 14 проби миналата година

Съдът отказа да освоби предсрочно братоубиец

Обществената трапезария в Търново ще работи без прекъсване цяла година

Посланикът на Виетнам у нас получи орден “Стара планина” от президента Плевнелиев

На церемония на „Дондуков“ 2 държавният глава Росен Плевнелиев удостои с орден „Стара планина“ първа степен извънредния и пълномощен посланик на Социалистическа република Виетнам в Република България Ле Дък Лиу, за заслуги за развитието на българо-виетнамските отношения, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

„По време на своя мандат посланик Ле Дък Лиу работи всеотдайно за укрепването на традиционните отношения на близко приятелство, взаимно уважение и доверие между България и Виетнам. Динамичният политически диалог на високо равнище през последните години даде нов тласък за задълбочаването на двустранното сътрудничество. Българо-виетнамските отношения добиват нови, по-широки измерения и в рамките на засиленото партньорство ЕС-АСЕАН и Азиатско-европейската среща АСЕМ“, посочи президентът Росен Плевнелиев в словото си на тържествената церемония.

Държавният глава подчерта, че със съдействието на посланик Ле Дък Лиу бе осъществено държавното посещение на българския президент във Виетнам през октомври 2013 г. „Пазя скъп спомен от срещите си с държавното ръководство на Виетнам, но и с обикновените виетнамци – гостоприемни, топли, обичащи България. В духа на приетата Съвместна декларация и „Новия модел на икономическо сътрудничество” двете страни издигнаха при моето посещение във Виетнам отношенията си на ново, по-високо равнище и ускориха двустранните отношения към установяване на стратегическо партньорство“, припомни Росен Плевнелиев.

Със съдействието на посланик Ле Дък Лиу бяха разменени посещения на министър-председателите на двете страни през април 2014 г. и през юни 2015 г., както и визити на ниво министри и заместник-министри в областите икономика, отбрана, сигурност, правосъдие, селско стопанство, култура, спорт и туризъм. През декември 2014 г. на посещение в страната ни беше и вицепрезидентът на Социалистическа република Виетнам Нгуен Тхи Зоан, която е български възпитаник. „Това е достатъчно доказателство за интензивния диалог между двете държави на най-високо политическо равнище, но и за здравите връзки между обикновените хора на България и Виетнам“, каза държавният глава.

Президентът Росен Плевнелиев изрази висока оценка за дейността на виетнамския дипломат за развитието на двустранните търговско-икономически връзки и на сътрудничеството между местните власти на двете страни, както и за популяризирането на виетнамския език и култура в България. „Неизменен елемент в нашите двустранни отношения през последните години беше и възможността за използването на България като врата за виетнамски стоки към пазара на ЕС и региона на Югоизточна Европа“, каза още държавният глава и пожела успех на посланик Ле Дък Лиу в бъдещата му дипломатическа работа.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете