Кольо Милев посети текстилната фабрика „Е. Миролио“

Кандидатът за втори кметски мандат инж. Кольо Милев /БСП/ посети най-голямата текстилна фабрика в Сливен и се срещна със собственика й - италианския инвеститор Едоардо Миролио.

Проектът за инвестиция в промишлената зона на Сливен, който вчера получи официално одобрение от държавата и с който се отпускат близо 800 000 лева, е изготвен от община Сливен.

„Предстоящата рехабилитация на улици, тротоари и изграждането на паркинг е по проект на община Сливен, изготвен в партньорство с инвеститора и съобразен с неговите нужди за подобряване на прилежащата инфраструктура. След одобрението на проекта общината ще подготви процедурите и ще възложи изпълнението на проекта" - посочи Кольо Милев.

От предстоящата инвестиция ще се ползват и другите заводи и фабрики в промишлената зона на града.

Гайтано Римини, представител на дружеството, запозна инж.Милев с последните инвестиции, направени в производството и оборудването на фабриката. Фабриката в Сливен е част от производствения бизнес в текстилния бранш на „Е. Миролио“ ЕАД и е специализирана в изработката на вълнени платове. През последните години производството се разшири с ново оборудване и откри нови работни места.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини