Руснаци: ПАОК не е само Бербатов

Руският „Краснодар“ отдаде необходимото уважение на Димитър Бербатов преди довечера тимът да излезе срещу ПАОК в Солун в групата на Лига Европа.

„Знаем гръцкия отбор – каза мениджърът на руснаците Олег Кононов. - Там играе Бербатов, той е знаменит футболист! Звезда, която всички ние искахме да видим и в руското първенство. Но ПАОК не е само един Бербатов, имат много добри играчи и не са губили в Европа вече 7 поредни мача. Но ние сме пътували 1400 километра, за да бъдем победени.“

Сметките са точни – тимът на Бербо няма поражение в турнирите на УЕФА, а и в двата мача за ПАОК, в които той е започнал като титуляр за сезона, отборът завърши наравно. Знак от съдбата?

Солунският „черно-бял“ тим никога не е побеждавал руски съперник. Статистиката е 3 загуби и реми.

Букмейкърите сочат Бербатов за фаворит за първи голмайстор в мача при коефициент 1:6. Попадение на българина ще го изравни на кота 35 попадения с родния рекордьор в евротурнирите – Христо Стоичков.

За гостите титуляр вероятно ще е бразилецът Жоазиньо, а за домакините – Гари Родригес, и двамата - бивши крила на „Левски“.

В другия мач от групата „Габала“ приема „Борусия“ (Дортмунд), а гостите оставиха извън групата арменеца Хенрик Михтарян, за да му спестят проблеми с властите и местните запалянковци.

„Ливърпул“ е домакин на „Рубин“ в Лига Европа в четвъртък, а славната трибуна „Коп“ подготвя горещо посрещане за първия мач на „Анфийлд“ на новия мениджър Юрген Клоп.

Немски знамена ще се веят в сектора с най-запалените ливърпулци. Клоп обеща, че отборът няма да пести сили в турнира и целта е да бъде спечелен. Както и всяка надпревара, в която „червените“ играят под негово ръководство...

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят