Великобритания може да остане под карантина в продължение на половин година

Американски учен: До 200 000 души ще загинат от коронавируса в САЩ

Норман Рийдс иска да има сексуална връзка Досега персонажът му в „Живите мъртви” нямаше никакъв личен живот

Недостигът на храни вдига цените

756 души са починали в Италия за последното денонощие

Кои лекарства действат срещу COVID-19 СЗО стартира пробно тестване на 4 потенциални лечения на коронавируса

92 акта заради разходки са съставени в Пловдив само за ден

Учителите изтощени от онлайн образованието 12-часов работен ден имат повечето преподаватели

Фризьорки режат платове за маски От 2 до 10 лева струват самоделни изделия, слагат им и активен въглен

COVID-19 намали жертвите на пътя

Финансовият министър на германската провинция Хесен се е самоубил заради коронавируса

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 30 март 2020

Онлайн изложба събира творби на Фрида Кало

ЧСИ-тата дариха 52 300 лева на „Александровска“

Топ производител на ръкавици изнемогва Търсенето значително надхвърля капацитета на продукция

Иван Портних: Варна влиза в новия програмен период с проекти за над 220 млн. лв

„Варна уверено влиза в новия програмен период с подписано финансиране по проекти за повече от 220 милиона лева, обяви в интервю за Дарик кандидатът за кмет на ГЕРБ за Варна Иван Портних. Претендентът за пълен кметски мандат се ангажира темпът на промяна, който виждаме през последната година, не само да се запази, но и да се увеличи.

Общата стойност на проектите, които се реализират в момента във Варна, е 300 милиона лева. Това е сума, която надвишава многократно външните средства, които са влезли в града през целия период на прехода, отчете Портних.

„За това относително кратко време при всички наследени тежки проблеми, напластявани с десетилетия, успяхме да се мобилизираме и да наложим един ударен темп на обновяване и промяна в града. Вярвам, че нашите съграждани го виждат това в ежедневието си“, коментира кандидат-кметът.

Според Портних тонът на кампанията не е конструктивен и градивен, а преминава в нападки и приказване на неистини.

„Във Варна основен проблем беше пътната инфраструктура. Допреди 2 години нямахме една педя здрав асфалт, дори по основните пътни артерии“. В обновяването на основни улици и булеварди е вложен огромен ресурс и много усилия. През следващата година те ще бъдат насочени към по-малките улици и междублоковите пространства и кварталите като цяло. Ремонтите, които се извършват в момента в града, са част от преобразяването, а не предизборна демонстрация“, категоричен е Портних.

„Нашето желание за следващия мандат е промяната да стигне до всеки варненец. Всеки варненец да вижда обновяването пред своя блок, пред своя вход, пред своя дом, за да може градът ни наистина да стане европейски и добре благоустроен, в който хората се чувстват сигурни и добре. Всичко това ще доведе и до повишаване на доходите им“, категоричен бе кандидат-кметът.

„До дни стартира доизграждането на пешеходния ринг в района от „Сливница“ до „Севастопол“, което трябва да завърши до края на годината. Връзката с Големите и Малките терми ще стане с ремонт на улиците „Преслав“ и „Сан Стефано“. Така до следващото лято ще бъде осигурен туристически маршрут и лесен достъп до градските забележителности.“ Строежът на детски градини ще продължи, тъй като раждаемостта във Варна сериозно се увеличава. Показва го и официалната статистика. Следващата година предстои цялостно обновяване на спортните площадки в града“, обяви кандидатът за варненски кмет.
„Над 120 милиона лева са инвестирани в проекти, изключително важни за нормалния ритъм на живот на всеки един град. Това са приключилата реконструкция на градската пречиствателна станция, предстоящото до дни откриването на регионалното депо за отпадъци, както и започващото изграждане на нова пречиствателна станция в „Златни пясъци“ и канализация в прилежащите местности.“

„Много от проектите, реализирани през последните две години, са били заварени „в задънена улица“, изтъкна Иван Портних. За последните 9 месеца държавата е подпомогнала Варна с над 50 милиона лева, което също многократно превишава държавната помощ за последните десетилетия, отчете кандидатът на ГЕРБ. Той изтъкна подготвяния за догодина ремонт на Аспаруховия мост, започналия ремонт на пътя за „Златни пясъци“ и аварийния ремонт на водопровода за „Аспарухово“.

ГЕРБ се стреми към поемане на пълната политическа отговорност за управлението на Варна, потвърди Иван Портних и уточни, че това на първо място означава спечелване на кметския мандат.

Той призова варненци да гласуват с разум за общински съвет, за да не се получава така, че професионални съветници с по няколко мандата зад гърба си да седят по банките, да се събират по тематични мнозинства и на практика никой да не носи ясна политическа отговорност.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.