Мачовете и спортът по телевизията днес, 24 февруари 2020

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 24.02.2020

Великобритания е на кръстопът за регулациите Лондон трябва да претегли плюсовете и минусите на различията

Река Темза преля и наводни имение на Джордж Клуни заради бурята „Денис“

Джип се преобърна след сблъсък в паднала скала на пътя Асеновград – Смолян

„Зелените“ яхват протест срещу ЧСИ

Болница в София похарчила четвърт милион за фиктивен курс по английски за санитари

Джендър баланс на Берлинале 2020

Жълт код за силен вятър в цялата страна утре

Четирима с положителна проба за коронавирус в Англия след евакуацията от круизния кораб „Даймънд принсес“

Тръмп готов да подпише лично споразумението за мир с талибаните

Раздаваха диаманти на ревю на Поля Кинова “Палома фешън” отпразнува 15 години

Родни плагиати развиха пиесата на „Ел Периодико“

Има заподозрени за съблечено в автобус момче

Санират блокове и къщи по нови схеми

Съюзът на българските журналисти срещу ограничението за 4 телевизии в изборната нощ

Управителният съвет на Съюза на българските журналисти изразява своя протест срещу обявеното решение на пресцентъра на Министерството на външните работи в Международния пресцентър – Зала 3 на НДК, организиран в изборната нощ, да бъдат допуснати само камерите на четири национални телевизии, съобщиха от съюза. Според СБЖ, ограниченият достъп на камери и препятстването на възможността български медии да могат да предават с картина случващото се в изборната нощ е ярка форма на дискриминация, която нарушава правото на журналистите и медиите да работят без всякаква цензура и ограничава конституционното право на българските граждани да искат и получават свободно информация.

Не разбираме логиката в оповестеното решение на МВнР „за останалите телевизии да има осигурени монитори”, доколкото те сами трябва да могат да заснемат и излъчат случващото се в Международния пресцентър. Недопустимо е чрез ограничения достъп МВнР да създава казус и да регламентира възможността за допълнително договаряне между медии за използването в реално време на сигнал от допуснатите четири телевизии. Създадената рестрикция създава предпоставка за търговия с информация /картина/, и то в изборната нощ.

Като изразяваме своето възмущение към опитите българска институция да разделя и дискриминира български медии и журналисти, УС на СБЖ призовава решението на пресцентъра на МВнР да бъде преразгледано и да бъде създадена необходимата професионална организация за осигуряване на пълно и обективно отразяване на случващото се в Международния пресцентър в изборната нощ, пишат още в съобщение до медиите от съюза.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.