Деница Сачева: 40% от учителите ще излязат в пенсия до 8 години

Полицаи четат лекции на пенсионери в Берковица

Индия планира полет до Луната през април

Десетки кандидат-студенти посетиха ВТУ в Деня на отворените врати

Димитър Главчев: Не бягаме от темата за Истанбулската конвенция

Дъщеря закла болната си майка си и опита да се самоубие в Лом

Незагасена цигара подпали къща за гости в Еленския Балкан Разследват палеж на автомобил в Павликенско

Загинали са всички на борда на катастрофиралия ирански самолет

Велико Търново пoсреща Световната организация на местните власти Престижният форум е в рамките на българското председателство на Съвета на ЕС

Разследват животновъдна ферма в Ново село (СНИМКИ) Крави предизвикват ПТП-та, тъпчат гробове, нахлуват в интернат, землището осеяно с трупове на говеда

Вежди Рашидов: Надявам се, че Борисов и Радев ще се разберат като мъжкари

Самолет с 66 души на борда катастрофира в Иран

Шумен почита паметта на Апостола на свободата

Гришо срещу Федерер на финала в Ротердам Българинът досега няма победа срещу швейцареца

Тръмп разкритикува ФБР за пропуските му във връзка със стрелбата в училище във Флорида

Позиция на международния пресцентър за провеждане на Местни избори и Национален референдум 2015

За последните 14 години функционирането на Международен пресцентър във връзка с избори в НДК е било организирано на един и същи принцип – стационарно разполагане на камери на телевизии с национален ефирен обхват в залата за пресконференции с възможност за подаване на звук и картина за другите телевизии, което може да бъде проверено в информацията, публикувана за съответните събития на уебстраницата на МВнР.

Достъпът на журналисти, фоторепортери и други представители на медиите до залата за пресконференции не е бил ограничаван при наличие на валидна, осъществена в срок акредитация. Не е имало и ограничения за разполагане на студия на телевизии в НДК в зависимост от техническите възможности на съоръжението.

Цитираният принцип е в основата на проверен дългогодишен организационен подход, позволяващ възможност за широко медийно отразяване на събитието, съобразено с техническите възможности и условията за безопасност в помещенията на Международния пресцентър.

Няколко дни преди изборите за органи на местната власт и провеждането на национален референдум, се забелязва, че принципите и доказано работещата практика за организация на Международния пресцентър в НДК се използват за целите на некоректна кампания, която няма да допринесе за качествено информиране на обществеността в нощта след изборите и референдума.

Като организатор на събитието, МВнР осигурява възможност за достъп и на всички акредитирани оператори на телевизии, които не са с национален ефирен обхват, до залата за пресконференции. Пресцентърът не поема ангажимент за техническо обезпечаване на работата им, поради невъзможност за осигуряване на условия извън договорените с НДК въз основа на традиционната практика за организиране на събитието. Също така не поема ангажимент за разполагането на камерите, разчитайки на колегиално и етично разбирателство между медиите.

За целта, операторите на телевизии, за които, към 18.10.2015 г., са подадени валидни заявки за достъп до зона В на Международния пресцентър и възнамеряват да присъстват в залата за пресконференции (зона А), следва да представят в МВнР писмо от ръководството на медията за промяна на заявената зона за достъп на конкретните лица в срок до 17.00 ч. на 22.10.2015 г., като преиздадените пропуски ще могат да бъдат получени в бюрото за акредитации в НДК на 25.10.2015 г.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.