Двама са под наблюдение за симптоми на коронавирус във Велико Търново

„Ковид-19“ най-опасен за възрастни и болни Изводите са от мащабно проучване на над 44 000 случая

Евродепутатът Ангел Джамбазки, пред “Труд”: „Да, България“ са в съюз с крайнолеви срещу България

Ретроградният Меркурий вади недостатъците на политиците

Купуваш винетка, за да отидеш на работа Шосетата до Банкя, Бистрица, Панчарево и Железница са с такса

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 19 февруари 2020

Засякоха контейнер с радиоактивен товар във Варна

Катастрофира кола на съдебната власт с Ветко и Маринела Арабаджиеви

Депутат напира за поста на Меркел Норберт Рьотген влиза в битката за лидер на ХДС

Отхвърлиха жалбата срещу строежа на детската болница

Красимир Ангарски: Не е правилно да забавяме пътя към чакалнята на еврозоната

Бюлетините като тото фишове – мисия невъзможна

Русия обсъжда доживотен имунитет за президенти Предложението е на работна група в Думата

Москва осъдена да плати 50 млрд. долара за ЮКОС Решението на Апелативния съд в Хага не е окончателно

Разкриват кабинет по репродуктивно здраве в Горна Оряховица В него ще консултират едни от най-добрите специалисти във Великотърновска област

Позиция на международния пресцентър за провеждане на Местни избори и Национален референдум 2015

За последните 14 години функционирането на Международен пресцентър във връзка с избори в НДК е било организирано на един и същи принцип – стационарно разполагане на камери на телевизии с национален ефирен обхват в залата за пресконференции с възможност за подаване на звук и картина за другите телевизии, което може да бъде проверено в информацията, публикувана за съответните събития на уебстраницата на МВнР.

Достъпът на журналисти, фоторепортери и други представители на медиите до залата за пресконференции не е бил ограничаван при наличие на валидна, осъществена в срок акредитация. Не е имало и ограничения за разполагане на студия на телевизии в НДК в зависимост от техническите възможности на съоръжението.

Цитираният принцип е в основата на проверен дългогодишен организационен подход, позволяващ възможност за широко медийно отразяване на събитието, съобразено с техническите възможности и условията за безопасност в помещенията на Международния пресцентър.

Няколко дни преди изборите за органи на местната власт и провеждането на национален референдум, се забелязва, че принципите и доказано работещата практика за организация на Международния пресцентър в НДК се използват за целите на некоректна кампания, която няма да допринесе за качествено информиране на обществеността в нощта след изборите и референдума.

Като организатор на събитието, МВнР осигурява възможност за достъп и на всички акредитирани оператори на телевизии, които не са с национален ефирен обхват, до залата за пресконференции. Пресцентърът не поема ангажимент за техническо обезпечаване на работата им, поради невъзможност за осигуряване на условия извън договорените с НДК въз основа на традиционната практика за организиране на събитието. Също така не поема ангажимент за разполагането на камерите, разчитайки на колегиално и етично разбирателство между медиите.

За целта, операторите на телевизии, за които, към 18.10.2015 г., са подадени валидни заявки за достъп до зона В на Международния пресцентър и възнамеряват да присъстват в залата за пресконференции (зона А), следва да представят в МВнР писмо от ръководството на медията за промяна на заявената зона за достъп на конкретните лица в срок до 17.00 ч. на 22.10.2015 г., като преиздадените пропуски ще могат да бъдат получени в бюрото за акредитации в НДК на 25.10.2015 г.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.