Започва изграждането на участък 2 от Западната дъга на околовръстния път в София

Започва изграждането на участък 2 от Западната дъга на Софийския околовръстен път - отсечката от моста над р. Какач до пресичането със Северната скоростна тангента. Западната дъга е продължение на автомагистрала „Люлин” и е част от коридор „Ориент/Източно Средиземноморие“, който на територията на България свързва Видин с Кулата. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ).

Очаква се на събитието да присъстват министрите на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров, представители на строителя, надзора и др.
Участък 2 - път ІІ-18 Софийски околовръстен път от км 0+780 до км 6+309, е с дължина 5,3 км. Отсечката започва след моста над река Какач и завършва при пресичането със Северната скоростна тангента. Изпълнител на строително-монтажните работи е ДЗЗД „Европейски пътища”. Стойността на договора е 101 999 866,66 лв. с ДДС. Строителният надзор ще осъществява Сдружение „София Запад 2013”. Договорът им е за 719 040 лв. с ДДС. Изграждането на участък 2 ще се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет.

Първата копка на участък 2 от Западната дъга на СОП ще бъде направена на 22 октомври /четвъртък/ в 10.00 часа в началото на участък 2 при км 0+780 на СОП, преди жп надлеза. /Пътувайки по бул. „Сливница“ при пътен възел „Сливница“ се завива по Околовръстния път в посока Костинброд/.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини