Шуменци се ожениха след предложение на 14 февруари 10 сватби на огледалната дата

САС потвърди: Няма виновни за рухналата сграда на ул. „Алабин“, убила две момичета

Зам.-министър Кръстева: През пролетта започваме изготвянето на Стратегическия план по новата ОСП

Президентът Радев изразява съболезнования на Франк-Валтер Щайнмайер по повод нападенията в Ханау

В 52 населени места ще ваксинират птиците срещу нюкясълска болест

Прокуратурата разследва как отровата, убила Стефан от Кардам, е попаднала в дома му

Иран съобщи за три нови случая на заразени с коронавируса

Тръмп издигна нов шеф на US разузнаването

МВнР потвърди: Българин е сред загиналите при стрелбата в Германия

Активисти от ВМРО искат четири емблематични храма във Велико Търново да станат действащи Инициаторите настояват средновековната църква "Свети Спас" да бъде възстановена като Музей на иконата

Премиерът Борисов: Обединителят на нацията да преценява с кои хора се сдружава и прави поход

Сърби търсят летни ваканции в Банско Идват заради фестивали, планински турове и спа почивки

Зам.-министър Бойко Пенков: Има пълна готовност на здравните власти за борба с коронавируса

Новият стар областен на Видин встъпи официално в длъжност

Правят сайт за Наредба Н-18

Румен Георгиев: Районната администрация трябва да е водеща и задаваща посоката на развитие на „Лозенец“

“Задължително е районната администрация да се превърне във водеща и задаваща посоката на развитие и повишаване качеството на живот на „Лозенец“, а не да създава излишни и умишлени затруднения на гражданите и заинтересованите страни.” Това заяви кандидатът на БСП Лява България за районен кмет Румен Георгиев по време на инициирания от него икономически форум на тема „Взаимодействие между районната администрация с гражданите, неправителствени организации и малки и средни предприятия от район „Лозенец“. По време на форума бяха представени и възможностите за финансиране на проекти по оперативните програми „Иновации и конкурентоспособност“, „Човешки ресурси“ и „Наука и образование“. Събитието предизвика голям интерес и активност от присъстващите. Румен Георгиев се ангажира периодично да организира подобни срещи по интересни, за гражданите, НПО и частния сектор, теми. Кандидатът за кмет на “Лозенец“ представи и своята визия за това какво трябва да бъде взаимодействието на районната администрация с живущите, работещите и предприемачите от района. Програмата на Румен Георгиев, включва осигуряване на ресорен заместник–кмет по „Европейски програми, проекти и развитие на бизнес среда“, създаване на обществени съвети по тематични области от научните среди, асоциации, НПО и други заинтересовани страни, както и включване на политическо ръководство и експерти от районната администрация в комитетите за наблюдение на оперативните програми, програма за развитие на селските райони и други донорски програми с европейско финансиране и създаването на районен информационен център. Румен Георгиев е категоричен, че без подкрепата на районната администрация не могат да бъдат осигурени достатъчно социални услуги, като здравеопазване, образование, места в детски градини и устойчивa работна заетост на жителите на квартал „Лозенец“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.