Премиерите Борисов и Ципрас дискутираха проекти в секторите транспорт и енергетика

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 16 ноември 2018

До 5 г. затвор за тормоз вкъщи И роза върху колата можела да доведе до убийство или самоубийство

Петър Иванов: Проблемът на американския бизнес е, че той идва в Европа през дружества в Холандия или в Ирландия

Самоубиец скочи от виадукт „Бебреш”

Министър Петков: Исканията на майките на деца с увреждания се удовлетворяват

Прокуратурата замълча по казуса „Джи Пи Груп“ Делото е отпреди един месец

Плащаме повече за храна и здраве Данъците и социалните осигуровки изяждат 12,3% от заплатата ни

„Токсичен“ е думата на 2018 година Най-често прилагателното е употребявано в словосъчетанието "токсични химикали" заради Случая "Скрипал"

Протест срещу оправдаването по делото „Алабин“ Мотивите ще станат известни след около месец

Най-ниска безработица от 10 г. насам

Хилари Клинтън ще отговаря на още въпроси за скандала с имейлите

ЕК дава 294 млн. евро за жп линията Пловдив – Бургас Пътуваме с 40 минути по-малко по маршрута

АПИ: Започва изготвянето на техническите проекти за ремонта на тунелите „Топли дол“ и „Траянови врата“

Чистят деретата в Камено

Кольо Милев: Промяната в Сливен не отричат и най-големите критици

„В кампанията кандидати „получаваха“ подкрепа от Европа, но знаем, че ние върнахме и градихме „от нулата“ загубеното доверие. Тежеше и огромен дълг, но не позволихме провал на проекти. Показахме, че можем да овладеем инфраструктурния хаос“ – това каза кандидатът за кмет на община Сливен инж. Кольо Милев /БСП/ на среща с избиратели в четвъртък.

По думите му Сливен е боледувал – икономически, инфраструктурно, в социален и духовен план. „Хората бяха отчуждени от управлението, оставило града им разкопан, със спрени европейски средства, с дългове и скрити проблеми. Промяната четири години по-късно не отричат и най-големите ни критици“, каза Милев.

Тази седмица приключи водният цикъл в Сливен. „Ябълката на раздора“ от предишния мандат, заради който общината беше наказана със спирането на парите от Европа през 2011 година, най-накрая е факт.

„Едва ли има друга община, която да е борила така за водния си проект. Има места в страната, където водните цикли са под въпрос. Но е задължително през следващите години да бъде завършена пречиствателната станция за питейни води, така че да приключи водната сага на Сливен. Там ангажиментът е на държавата, която вече е инвестирала над 30 милиона лева. Имаше възможност в миналия мандат обектът да тръгне, но с поредната смяна във властта, той отново е замразен“ – допълни той.

Ясни са и големите обекти, по които ще се работи в Сливен прeз следващите 4 години. Смяна на транспорта, синя и зелена зона, кръгово кръстовище, парк Хамам баир, детски градини, собствени средства за кварталите и селата, ремонти на улици и сгради най-вече.

„Важна ще е и ролята на съветниците в следващия мандат. Ако в Общинския съвет влязат повече хора, които са вътре не заради заплатата, а за да свършат нещо за града, тогава може да се каже, че мандатът ще бъде и стабилен“ – каза кандидатът Кольо Милев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.