Изчаква се експертиза на прокуратурата за случая с бежанеца край Средец

Изчакваме независимата експертиза на прокуратурата за случая край Средец. Това каза пред журналисти Георги Костов, главен секретар на МВР, във връзка със случая с убития афганистанец след рикошет от предупредителен изстрел на българския граничен полицай край Средец, предаде "Фокус".

На въпрос кога ще бъдат оповестени резултатите от нея, той отговори: "Не към мен въпроса. Досъдебното производство има срокове и накрая ще излезе официално становище". Относно възможността да бъде извършен следствен експеримент на мястото на инцидента, той коментира: "Нямам отношение за начина, по който се води досъдебното производство. Дори не е коректно да се осведомявам за хода му, тъй като това би поставило под съмнение неговата обективност и независимост".

Главният секретар коментира, че дирекция "Вътрешна сигурност" има данни служители на МВР да участват в каналджийството на бежанци. На въпрос дали има наличие на такива данни по случая в Средец, той посочи: "Обективно се изследват всички възможни версии, включително и тази, но тя не е с висока степен на достоверност".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини