Иван Портних: Заедно да бъдем част от промяната на Варна!

Изборите за местна власт са само след два дни. След цял месец на предизборни отчети и оценки за свършеното, на обещания и програми, остана да ви кажа най-важното: Гласувайте! Според вашата преценка и убеждения, гласувайте! Защото Варна е нашето вдъхновение, но и нашата отговорност!

Днес няма да ви давам обещания. Въпреки че обещанията са важни - по тях всеки от вас може да види кой има идеи за града и кой повтаря заучени фрази без връзка с реалността и истинските правомощия на местната власт. Аз гледам на обещанията, които давам, изключително сериозно. Така съм възпитан. Вече изпълних тези, с които влязох в надпреварата за кмет преди 2 години.

За две години доказах, че булевардите в града могат да бъдат преасфалтирани, вместо кърпени, а под асфалта да се полагат нови тръбопроводи и комуникационни съоръжения.

Че детските площадки могат да се сбогуват с ръждата и опасните стърчащи ламарини и да предлагат сигурност и забавление на най-малките.

Че родителите могат да са спокойни – има места за всички в детските градини.

Че пешеходната зона може да е приятно място за разходка, фонтаните – действащи, а морето – част от градската среда – с озеленен, осветен и уютен парк.

Кореняците-варненци си върнаха надеждата, че обликът на Стара Варна не е част от архивите и далечното минало, като видяха първите реставрирани исторически сгради.

Наглед все дребни случки от градския бит, които би трябвало в град като Варна да са даденост. Но всъщност се бяха превърнали в мечтания и утопичен лукс...

Последните две години ние, варненци, отново повярвахме, че живеем в град с практически неограничен ресурс – като жизнена среда, бизнесклимат и възможности за развитие.

На 25-и октомври вие ще поискате гаранции за поне същото темпо, което наложих от юли 2013 г. до днес.

Поставихме основите, а към момента само за следващата година сме осигурили нови над 250 млн. лева за обновяването на Варна.

Моята формула е: Силен бюджет и гарантирани приходи с добре обмислени разходи и здрава работа с европейските фондове.

Затова днес обещания няма да има. Защото има зададена посока и ясно начертана програма – ден по ден, седмица по седмица към окончателното преобразяване на Варна.

Днес съм кандидат за пълен кметски мандат. За своя визитка съм избрал свършената работа. Гласувайте, за да бъдем заедно част от промяната!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини