Борисов: Орешарски и Чобанов трябва да понесат отговорност за КТБ

Обадих се лично да проверя как стои въпроса с проверките на джебчийките. Разширени са от 14 на 30, коментира премиерът Бойко Борисов в сутрешния блок на Нова телевизия. Поводът беше лидерът на партия "Солидарност" и националното мешере Христо Младенов, който заплаши с линч журналистка от телевизията.
Водещите попитаха Борисов, защо Младенов е обявил, че го подкрепя. "Аз подкрепям Реал (Мадрид), всеки подкрепя някого", отсече министър-председателят в отговор.

"Прокуратурата трябва да му свали имунитета. За съжаление законът е такъв - трябва да се чака един месец", ядоса се Бойко Борисов.

В случая с ромския лидер журналистката разкри преди дни, че мъжът на жена, изкарвала пари от кражби във варненски молове, е включен в листата на тази регистрирана за изборите партия. Има и друга джебчийка, която е снаха на кандидат-кмет от същата партия.

Орешарски и Чобанов са виновниците, които трябва да понесат тежка наказателна отговорност за КТБ, посочи Борисов.

Горанов е един добър финансов министър и няма никаква зависимост от никого, заяви премиерът. Борисов заяви, че е добро предложение ГЕРБ и Реформаторите да издигнат единен кандидат за президент. Той посочи, че е възможно Росен Плевнелиев отново да бъде подкрепен за президент. Сега обаче са местни избори, заяви Борисов. Призовавам всички да гласуват на референдума и "за" електронното гласуване", каза премиерът на въпрос дали подкрепя президента Плевнелиев.

Коментари

Задължително поле