Мицотакис: Няма да толерираме незаконно влизане на мигранти в Гърция

36-годишен стана главен архитект на Бургас Емил Бурулянов спечели конкурса на Общината

СЗО: Рискът от разпространението на коронавирус е много висок

Парламентът на Иран спря работа заради коронавируса

Два автобуса с деца са блокирани на Витоша заради снега

Венцислав Мутафчийски: На този етап няма положителни проби за коронавирус у нас

Слави внесе в съда документи за регистрация на „Има такъв народ“

49 души в Добричко са под наблюдение заради коронавируса, няма хоспитализирани

Първи два случая на коронавирус в Мексико

Григор: Загубите от Стан ме мотивираха

Тотото смени управата си

Британец, намиращ се на кораба „Даймънд принсес“, е починал от коронавирус

Борисов обсъди с Ердоган ситуацията с мигрантите

Кукери ще гонят злите сили в бургаски квартал

Братя Диневи отменят тържеството по повод 3 март

Директорката на 80-о ОДЗ в София: Неприемливо е да се лепи устата на дете

Като прецедент определи случая със залепената уста на дете с тиксо директорът на столичното 80-о ОДЗ „Приказна Калина” Нина Иванова, след като родители се оплакаха от скандалните методи на възпитание там.

Методът, който е използвала учителката, е неприемлив. Изключено е да се сложи лепенка на устата на такова малко дете, посочи пред bTV директорката на детската градина.

Детето не е със специална образователна потребност. То е по-буйно, по-експресивно, има нужда от повече внимание от страна на персонала, уточни тя.

Завишен контрол и добра комуникация с родителите би могло да гарантира това повече да не се повтори, коментира още Нина Иванова.

Във връзка с други оплаквания на родители в интернет форуми за детското заведение директорката беше категорична, че в разговори с родителите никога е имала такива коментари и сигнали.

Веселина Йорданова, която е майка на 4-годишната Магдалена, вече е отписала детето си от детската градина. Момиченцето разказало също на майка си, че са заплашвали децата, че ако не спят, ще им залепят очите.

„На третото посещение във втора група детето започна да плаче неудържимо и да обяснява как г-жа Димитрова е залепила на две момченца устата с червено тиксо. Казала им, че ако си махнат тиксото, няма да ги даде на родителите им”, посочи Йорданова.

Момиченцето й плачело и не искало да ходи на градина и дори сънувало, че умира в детската градина.

Учителят е този, който трябва да подтикне детето към правилни реакции и така трябва да организира ситуацията, че поведението на детето да бъде печелившо, посочи Маринела Пулова, специален педагог и логопед в Първо помощно училище в София.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.