„Ислямска държава” използва презервативи срещу руската авиация

„Ислямска държава“ има нова стратегия срещу руската авиация – смятат да използват презервативи, с които да атакуват военните машини, предаде „Дейли стар”.

В интернет се появи видео с демонстрация на новите отбранителни способности. Терористите надуват голямо количество презервативи, към които са вързани взривове, и ги пускат в небето над сирийския град Ирбил. Специалисти смятат, че контрацептивите могат да се издигнат на няколко стотици метра и да създадат неприятности за изтребителите на Москва.

Видеото е заснето в пропагандния стил на ислямистите и включва песен на арабски език, която е използвана за фон.

Камерата се фокусира към небето, в което плават стотици презервативи, като образуват интересни фигури. Прикрепените към тях бомби не са по-големи от юмрук.

Бомбите биха се задействали само при досег със самолет, но за целта терористите трябва да знаят кога и къде ще минат руските изтребители. Освен това заради малкото си тегло презервативите лесно биха били изтласкани от въздушната струя, която самолета завихря.

Руски специалисти коментираха, че опасност за пилотите им има – ако се разсмеят неудържимо и се разконцентрират при вида на летящи презервативи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят