Даниел Панов: За населените места сме дали повече, отколкото останалите обещават

„Една лъжа, повторена 100 пъти, се опитват да я превърнат в истина. Затова тези, които ви обещават светло бъдеще и за които стоят икономически интереси, говорят как като кмет не съм обръщал внимание на населените места и кварталите“, обърна се Даниел Панов към жители на квартал „Бузлуджа“ във Велико Търново и в с. Шереметя. „За четири години изчистихме реномето на Общината и Общинския съвет“, подчерта кандидатът на ГЕРБ за кмет на старопрестолния град.

Над 6 милиона лева са инвестициите в 36-е населени места от общината – за инфраструктура, поддръжка на общински сгради, читалища, училища и детски градини, за облагородяване и благоустрояване, за асфалтиране на улици. По време на първия мандат на Даниел Панов населените места са получили извън разчетените местни бюджети по 1 150 000 лева на година, сочат обобщените данни. Бюджетът, издръжката и комуналните дейности в населените места за четири години възлизат на близо 12 милиона лева. 

„В следващия мандат кметовете и кметските наместници ще могат да подават проекти за ВиК- и пречиствателни съоръжения, които ще се финансират с европейски средства. Ще има повече пари за улици и тротоари“, каза още Даниел Панов пред жителите на с. Шереметя.

В кв. „Бузлуджа“ отново бе поставен въпросът за пенсионерския клуб. Даниел Панов припомни, че проблемът с помещението е възникнал при предишното управление на Велико Търново. „Ние обаче имаме решение – в свободните зони от „СОУ Г. С. Раковски“ можем да освободим помещения за клуба“, подчерта Панов. 

Великотърновци оценяват ремонтите и подобряването на градската среда, макар да са свързани с временни затруднения. Даниел Панов ги увери, че дейността ще продължи и в останалите части на кварталите, както и в населените места. Тя е заложена с проекти в Интегрирания план за градско развитие, за които вече има гарантирано финансиране. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони