Румен Порожанов: Днес се изплащат обезщетенията в Крайново и Странджа, в понеделник – в Шарково

Посланикът на Русия във Вашингтон: Русия е отворена за посещение на Владимир Путин в Белия Дом

Депутатът от БСП Явор Божанков: Временната заетост се заплаща от държавата по 3.50 лв. на ден. Как се оцелява с толкова?

Възстановиха потрошената мемориалната плоча на Венета Ботева в Търново

97 000 недекларирани евро откриха в дамската чанта на холандка, пътуваща към Турция

Задигнаха 17 700 евро от влака София – Лом

Стопани в Болярово не пускат ветеринари за втора проба за чумата

Организират Медена седянка в Елена

Премиерът Борисов обсъди партньорството с Китай с шефа на Европейската банка за възстановяване и развитие ЕБВР ще продължи да финансира стратегически инфраструктурни проекти на Западните Балкани

Три повредени мумии откриха в черния александрийски саркофаг (СНИМКИ)

НС избра д-р Дечо Дечев за управител на НЗОК Той обеща 2019-а да бъде първата година, която здравната каса ще завърши без дефицит

2000 деца влизат през септември в нови класни стаи в Монтана

Шеф на участъка в Сухиндол уволнен, полицаи от Стражица върнати на работа

Близо 6% ръст на приходите от акцизи, ДДС, мита и глоби отчете Агенция „Митници“

Доналд Тръмп: Мога да стана най-страшния враг на Путин

Даниел Панов: За населените места сме дали повече, отколкото останалите обещават

„Една лъжа, повторена 100 пъти, се опитват да я превърнат в истина. Затова тези, които ви обещават светло бъдеще и за които стоят икономически интереси, говорят как като кмет не съм обръщал внимание на населените места и кварталите“, обърна се Даниел Панов към жители на квартал „Бузлуджа“ във Велико Търново и в с. Шереметя. „За четири години изчистихме реномето на Общината и Общинския съвет“, подчерта кандидатът на ГЕРБ за кмет на старопрестолния град.

Над 6 милиона лева са инвестициите в 36-е населени места от общината – за инфраструктура, поддръжка на общински сгради, читалища, училища и детски градини, за облагородяване и благоустрояване, за асфалтиране на улици. По време на първия мандат на Даниел Панов населените места са получили извън разчетените местни бюджети по 1 150 000 лева на година, сочат обобщените данни. Бюджетът, издръжката и комуналните дейности в населените места за четири години възлизат на близо 12 милиона лева. 

„В следващия мандат кметовете и кметските наместници ще могат да подават проекти за ВиК- и пречиствателни съоръжения, които ще се финансират с европейски средства. Ще има повече пари за улици и тротоари“, каза още Даниел Панов пред жителите на с. Шереметя.

В кв. „Бузлуджа“ отново бе поставен въпросът за пенсионерския клуб. Даниел Панов припомни, че проблемът с помещението е възникнал при предишното управление на Велико Търново. „Ние обаче имаме решение – в свободните зони от „СОУ Г. С. Раковски“ можем да освободим помещения за клуба“, подчерта Панов. 

Великотърновци оценяват ремонтите и подобряването на градската среда, макар да са свързани с временни затруднения. Даниел Панов ги увери, че дейността ще продължи и в останалите части на кварталите, както и в населените места. Тя е заложена с проекти в Интегрирания план за градско развитие, за които вече има гарантирано финансиране. 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.