11 причини да го има Видин!

Скъпи съграждани, приятели видинчани,

Часовникът тиктака. Броени часове ни делят от избора, който трябва да направи всеки един от нас. Решението, което ще вземем ще определи живота на Видин през следващите 4 години. Моят, вашият, на семействата ни, на любимите ни хора, на приятелите ни.

Близо 2 месеца изминаха, откакто застанах открито пред вас, за да поискам доверието ви. Но, не доверие назаем, а осъзнатата вяра, че ние, жителите на Видин и общината можем сами да променим родното си място, да го възродим, да извадим на показ красотите му и обявим пред цяла България, че Видин може, че видинчани могат, че всички ние сме достойни хора и заслужаваме достойно да живеем.

През дните на предизборната кампания, моите колеги, приятели и съмишленици от "Единни за промяна" бяха неотлъчно до мен. Видяхте лицата им, хора различни по възраст, образование, умения, професионална и житейска реализация. Всички работехме в екип, заедно и всеотдайно без да ни налага някой партийни поръчения, без да изпълняваме задачите на поредната партийна централа. Работехме заедно, защото животът ни събра, обединени под скъпата за всички думичка "Видин".

През тези 2 месеца не бяхме подминати от хули и обиди от хора без лица, без достойнство и морал. Провокациите не ни уплашиха и никой от нас не се поддаде на жалките опити да бъдем окаляни и омаскарени. Приключваме предизборната надпревара така, както я започнахме - с гордо вдигната глава, защото ние няма от какво да се срамуваме.

За близо 2 месеца почукахме на много врати и хората ни отвориха. Приеха ни в домовете си. Чухме изплаканите тревоги и проблеми на хиляди жители на община Видин. Разказаха ни за неволите си, за трудния си делник, видяхме и сълзи в очите им и останалата самота от разбягалите се по света деца и внуци. Не можехме да ги утешим в болките им, но тяхната споделена човешка мъка ни скрепи още по-силно, вдъхна ни още повече кураж да се борим заради всички тях. Да се борим за промяната!

Жени на Видин, аз съм една от вас. Аз също съм майка, която обича, страда, плаче, тревожи се. И днес, както във всички отредени ми дни живот, ще целуна сина си и силно ще прегърна макар и отдалече дъщеря си. И тихичко в сърцето си ще се помоля за тях - за децата си, за родителите, за скъпите ми хора. Те са моят избор и отговорност, направете и вие своя за своите деца.

Мъже на Видин, погледнете майките, съпругите си и ако наскоро не сте ми казвали колко ги обичате, направете го. Любовта никога не е в повече. Те са силни, всеотдайни, те могат много, те дават живот. Направете своя избор по съвест и ако вярвате в достойнствата на жената, дайте ми подкрепа.

За изминалите близо 2 месеца, може би аз и екипът ни от "Единни за промяна" не успяхме да кажем всичко и на всички. Но, часовникът тиктака. Каквото можахме направихме. Сега е ваш ред. Изборните урни вече са готови. Тъмните стаички очакват видинчани. Да влезем в тъмното и да излезем с по-светли души, с вяра и убеденост, че от нашият глас зависи много. Защото всеки глас е безценен. В началото на предизборната борба, дадох обещание - Аз няма да се предам! И го изпълних. Днес мога само едно нещо да обещая - Аз няма да ви предам!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини