Родители искат увеличаване броя на учителите и възпитателите в детските градини в Бургас

Бойко Борисов в Сандански: Напълно готови сме за Шенген (обзор)

WWF или световната зелена мафия

Корнелия Нинова: Промяната в България е наложителна

Протест пред Народния Театър срещу Инстанбулската конвенция (СНИМКИ)

Етнографи показват изложба посветена на коня и каруцата Експозицията в музей „Етър” пренася във времето, когато каруцата е смятана за трабант, а файтонът за мерцедес

Студ и сняг усложняват обстановката на Балканите

Ирмена Чичикова: „Не ме докосвай” беше пътешествие и приключение

Бойко Борисов: Защо само ЧЕЗ да купим? Защо не купим и „Енерго Про” и ЕВН?

ККП иска премахване на конституционното ограничение от 2 мандата за президент Така Си Цзинпин ще може да се задържи на власт по-дълго

Човек е ранен, след като хеликоптер е извършил твърдо кацане в Арктика

Движението през прохода Шипка се ограничава заради честванията на 3 март

Откриха древен град под Солун

Психологът Магдалена Ангелова: Гласът е начин, по който бързо можем да достигнем до подсъзнанието на другия

ТИР с медицински материали се хвърли в дере Произшествието стана на главния път Велико Търново-Русе

Борисов: Ако другите затворят границите си, няма да станем буфер – и ние ще ги затворим

Ако Германия, Австрия и други държави затворят границите си, няма да оставим народите ни да станат буферна зона, ще имаме готовност по същия начин да затворим нашите. Това каза министър-председателят Бойко Борисов след срещата му с премиерите на Румъния Виктор Понта и на Сърбия Александър Вучич, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

“Много е важно да се знае, че европейската солидарност и ние всички България, Румъния и Сърбия, независимо, че Сърбия не е , но се държи като държава-членка с цялата отговорност, която има, показвам, че е много по-добре подготвена от други държави от ЕС”, заяви Борисов. “България и Румъния са далеч по-добри от охраняването на шенгенските граници, поне на половината от тях. Фактите не ме опровергаха, за съжаление. През Гърция, Македония огромни вълни от бежанци отиват при нашите съседи в Сърбия.

Проблемът с оградите при Унгария правят едни буфери”, каза още Борисов. “И трите държави сме в готовност, ако Германия Австрия и други държави затворят границите си, няма да оставим народните ни да станат буферна зона, ще имаме готовност по същия начин да затворим нашите. Няма да изложим страните си на опустошителния натиск от бежанските вълни. Да се подкрепят договореностите с Турция, да се задържат милионите там на турска територия”, добави той.

“Ако вземете картата на Европа ще се получи, че България Румъния Сърбия и Гърция ще останат буферната зона между Турция и ЕС. Усиленото строене на огради в Европа ни притеснява. Заявяваме, че имат пълната ни европейска солидарност, но не сме слепи и ако отидат на този експеримент да затворят още държави и да оставят бежанците при нас няма да сме съгласни. Не става дума за пари”, каза още премиерът.

Очаквайте подробности!

   

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.