Пътник е ранен след удар на кола в стълбище

Канцлерът на Австрия отложи посещението си у нас по здравословни причини

В оставащите дни от месец февруари се очаква застудяване

Учени: Слабите хора и въздържателите умират по-рано Две чаши кафе на ден удължават живота

Агенция АФИС: ГЕРБ събира подкрепата на 26% от населението, БСП – 22,4%

Димитър Маргаритов, КЗП: Социалните мрежи трябва да спазват правилата за защита на потребителите при търговията онлайн

Главният прокурор Сотир Цацаров заминава за Великобритания  

Музей „Етър” в Габрово показва уникални гравирани медни съдове

Арх. Борислав Игнатов: Електронизацията на разрешителните за строеж ще улесни гражданите и общините

Турските власти разпоредиха арест на 170 военни заради преврата

Комисия възпитава с безплатно кино в Шумен Зрителите ще разговарят с Ники Илиев и Орлин Павлов

Каракачанов отговори на Радев: Модернизацията на армията не е прекратена

Боряна Калейн: Не съм тръгвала с идеята за медали

Цветан Цветанов: Президентът изглежда притеснен

Трус с магнитуд 4,3 по Рихтер е регистриран на гръцкия остров Алонисос

Бъчварова: Проверяват се всички сигнали за купуване на гласове, които са получени в МВР

Всички сигнали за купуване на гласове, които са получени в МВР, се проверяват. Това каза Румяна Бъчварова, министър на вътрешните работи, на брифинг във връзка с предприетите мерки за обезпечаването на сигурността и обществения ред при провеждането на местните избори, предаде „Фокус”.

“През месец август е утвърден план с конкретни дейности, срокове и отговорници по организация управление оперативно издирвателната дейност, охранителни и превантивни действия, пожарна безопасност и информационно и комуникационно осигуряване при провеждането на изборите”, заяви Бъчварова. По думите й, в областните дирекции се изпълняват мерки, съобразени със спецификата на района и се осъществява контрол по изпълнение на дейностите.

“От дирекция “Инспекторат” се извършва проверка по създадената организация във връзка с изборите и са отстранени констатираните пропуски по изпълнение на основните дейности”, посочи тя.

“За координиране работата на МВР, ДАНС и Прокуратурата със съвместна заповед е формирано национално междуведомствено звено, създадени са и областни междуведомствени звена за координация и противодействие на територията на съответната област”, добави министъра.

“Сключено е споразумение за сътрудничество с Асоциация “Прозрачност без граници” за взаимодействие по осъществяването на превенция и противодействие на престъпленията и другите правонарушения, свързани с упражняване на избирателните права на гражданите”, посочи Бъчварова.

“От началото на август към МВР се организират и провеждат срещи с представители на водещи електронни медии, неправителствени организации, Софийския университет “Св.Климент Охридски” и съвместно с аналитичната дирекция на МВР се изготвят анализи на практиките за купуване на гласове и се обменя информация за конкретни случаи. Всички сигнали за купуване на гласове, които са получени в МВР, се проверяват. Всички действия по постъпилите сигнали се осъществяват след писмени указания на съответната прокуратура. Стриктно се спазват правилата за предоставяне на информация по разследванията”, заяви още тя.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.