Николай Нанков се срещна с представители на Християндемократическия съюз в Щутгарт

Стоян Мирчев към министър Захариева: Промените в правилника за легализация на документи създават проблеми

Австрия с висока оценка за екологичната политика по време на председателството ни

Борисов разясни управлението си на руски журналисти

Разпитват чужди експерти по делото “Хитрино” Участвали в експертизата на фирма "Булмаркет"

Забраниха за събиране 24 вида лечебни растения Сред тях валериана, бял риган и мечо грозде

Школски директор сам си предизвика вот на доверие

Президентът Радев: Девет медии на български език ще получат увеличено финансиране от сръбската страна

Провериха достъпни ли са плажовете за хора с увреждания

Красимир Каракачанов: Желанието ми е следващата сряда проектът за модернизация на ВМС да влезе за гласуване от правителството

Валентин Радев: Имаме информация за избягалия затворник от Ловеч

Третокласници представиха проекта си за детска Горна Оряховица на кмета на града

Евакуираха Кьолнската катедрала заради “странно поведение” на източноевропеец

Проливни дъждове наводниха и разрушиха пътища в Сърбия

19-годишен пострада при сбиване в училище

Бъчварова: Проверяват се всички сигнали за купуване на гласове, които са получени в МВР

Всички сигнали за купуване на гласове, които са получени в МВР, се проверяват. Това каза Румяна Бъчварова, министър на вътрешните работи, на брифинг във връзка с предприетите мерки за обезпечаването на сигурността и обществения ред при провеждането на местните избори, предаде „Фокус”.

“През месец август е утвърден план с конкретни дейности, срокове и отговорници по организация управление оперативно издирвателната дейност, охранителни и превантивни действия, пожарна безопасност и информационно и комуникационно осигуряване при провеждането на изборите”, заяви Бъчварова. По думите й, в областните дирекции се изпълняват мерки, съобразени със спецификата на района и се осъществява контрол по изпълнение на дейностите.

“От дирекция “Инспекторат” се извършва проверка по създадената организация във връзка с изборите и са отстранени констатираните пропуски по изпълнение на основните дейности”, посочи тя.

“За координиране работата на МВР, ДАНС и Прокуратурата със съвместна заповед е формирано национално междуведомствено звено, създадени са и областни междуведомствени звена за координация и противодействие на територията на съответната област”, добави министъра.

“Сключено е споразумение за сътрудничество с Асоциация “Прозрачност без граници” за взаимодействие по осъществяването на превенция и противодействие на престъпленията и другите правонарушения, свързани с упражняване на избирателните права на гражданите”, посочи Бъчварова.

“От началото на август към МВР се организират и провеждат срещи с представители на водещи електронни медии, неправителствени организации, Софийския университет “Св.Климент Охридски” и съвместно с аналитичната дирекция на МВР се изготвят анализи на практиките за купуване на гласове и се обменя информация за конкретни случаи. Всички сигнали за купуване на гласове, които са получени в МВР, се проверяват. Всички действия по постъпилите сигнали се осъществяват след писмени указания на съответната прокуратура. Стриктно се спазват правилата за предоставяне на информация по разследванията”, заяви още тя.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.