Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 22 февруари 2020

Дневен хороскоп на Алена за събота, 22.02.2020

На 22 февруари 2020 да почерпят

Министър Димитров ще се запознае на място със ситуацията със замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

Захариева: Страната ни е във връзка с агенция, която ще превози тялото на убития в Германия българин

Кола блъсна две жени в Хасково Автомобилът се качил на тротоара и влачил една от пострадалите

Шестима души с коронавирус в италианско градче, затварят училища и офиси

Испанският скеч за Бойко Борисов (Обзор) Отнасям се с разбиране към всички тези сигнали на моя съсед по месторабота, каза министър-председателят

Съблякоха и обраха 14-годишно момче в столичен автобус

Установено е ново замърсяване на реките Юговска и Чепеларска с цианиди

Премиерът Борисов: ЕС се нуждае от по-амбициозен бюджет (ВИДЕО)

Самуел Финци откри Берлинале на 12 езика

Ердоган призова Путин за спиране на офанзивата на сирийския режим в Идлиб

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Ивелина Василева: Разследването срещу премиера Борисов е фалшива новина

Бъчварова: Проверяват се всички сигнали за купуване на гласове, които са получени в МВР

Всички сигнали за купуване на гласове, които са получени в МВР, се проверяват. Това каза Румяна Бъчварова, министър на вътрешните работи, на брифинг във връзка с предприетите мерки за обезпечаването на сигурността и обществения ред при провеждането на местните избори, предаде „Фокус”.

„През месец август е утвърден план с конкретни дейности, срокове и отговорници по организация управление оперативно издирвателната дейност, охранителни и превантивни действия, пожарна безопасност и информационно и комуникационно осигуряване при провеждането на изборите“, заяви Бъчварова. По думите й, в областните дирекции се изпълняват мерки, съобразени със спецификата на района и се осъществява контрол по изпълнение на дейностите.

„От дирекция „Инспекторат“ се извършва проверка по създадената организация във връзка с изборите и са отстранени констатираните пропуски по изпълнение на основните дейности“, посочи тя.

„За координиране работата на МВР, ДАНС и Прокуратурата със съвместна заповед е формирано национално междуведомствено звено, създадени са и областни междуведомствени звена за координация и противодействие на територията на съответната област“, добави министъра.

„Сключено е споразумение за сътрудничество с Асоциация „Прозрачност без граници“ за взаимодействие по осъществяването на превенция и противодействие на престъпленията и другите правонарушения, свързани с упражняване на избирателните права на гражданите“, посочи Бъчварова.

„От началото на август към МВР се организират и провеждат срещи с представители на водещи електронни медии, неправителствени организации, Софийския университет „Св.Климент Охридски“ и съвместно с аналитичната дирекция на МВР се изготвят анализи на практиките за купуване на гласове и се обменя информация за конкретни случаи. Всички сигнали за купуване на гласове, които са получени в МВР, се проверяват. Всички действия по постъпилите сигнали се осъществяват след писмени указания на съответната прокуратура. Стриктно се спазват правилата за предоставяне на информация по разследванията“, заяви още тя.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.