Огнеборци предотвратиха газови взривове в Елена и Върбовка

Пожарникари са предотвратили като по чудо взривове на газови бутилки в Елена и в павликенското село Върбовка. Инцидентите са станали в изборния ден.

Единият от случаите бил в жилище в балканското градче. По обяд стопаните поставили газова бутилка върху готварска печка, в която сложили да топлят ядене. От високата температура пари от газовата бутилка се възпламенили и обгорили около 3 кв.м от помещението.

Изплашените домакини подали сигнал на тел.122 и пристигналите на място огнеборци обезопасили газовата бутилка и потушили пламъците.

По същото време ромска фамилия от павликенското село Върбовка си купила лек автомобил Форд „Ескорд” с газова бутилка. Собствениците решили да отидат да гласуват с автомобила, но той отказал да запали. Тогава шофьорът взел туба с бензин и захванал да залива карборатора на возилото. Когато решил да пробва отново да стартира двигателя, се получило самозапалване.

Очевидци потърсили помощ на тел.112 и на място пристигнали пожарникари. Те действали светкавично, изгасили пламъците, които не успели да стигнат до газовата бутилка и да предизвикат взрив.

През последните три дни това е трети случай на проблеми с газ в региона след като в петък се взриви част от магистрален газопровод между павликенските села Патреш и Батак.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони