На 22 март 2018 да почерпят

Ковачев, Кючюк и Курумбашев с политически Оскари от Европарламента (СНИМКИ)

Берлин и Париж отказали да подкрепят британски санкции срещу Русия

„Фейсбук“ олекна с $60 млрд. за два дни Парламентът в Лондон и US Конгресът искат Марк Зукърбърг да даде обяснения

Борис Джонсън сравни мондиала в Русия с олимпиадата на Хитлер

23-годишен безработен е серийният бомбаджия от Тексас

За първи път показаха подземията на Мавзолея Монтират арт инсталации на мястото на съветски климатик колкото плувен басейн

Смъртоносна болест мори свинете у нас

Томислав Дончев за ЧЕЗ: Ситуацията изискваше бърза, нестандартна мярка

„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Зоран Заев към Русия: Македония е ориентирана към НАТО

Гърция ни тараши за цигари и пиене Конфискуват автомобила при контрабанда

Тръмп и Макрон се съгласиха, че Русия е отговорна за отравянето на Скрипал

Германци, италианци и французи искат да ловуват у нас

Христо Бисеров се изправя пред съда

Бившият зам.-шеф на 42-рото Народно събрание и председател на парламентарната правна комисия Христо Бисеров сяда на подсъдимата скамейка в четвъртък. За тогава е насрочено първото заседание по делото за укриване на данъци срещу бившия политик в Софийския градски съд.

Бисеров стана обвиняем през есента на 2013 г. Тогава прокуратурата го подведе под отговорност за пране на пари. За същото престъпление бе обвинен и доведеният му син Ивайло Главинков. Впоследствие това разследване бе отделено и сега е висящо. А Бисеров бе пратен на съд сам за други три престъпления.

Първото е, че е нарушил валутния закон, като през 2012 и 2013 г. в сметки в Женева държал щатски долари и евро на стойност 700 960 лв. Парите превел на Главинков по сметка в Скопие, без да декларира сделките с валутни ценности.

Второто е, че от януари 2013 г. до края на март м.г. не подал пред БНБ статистически форми, с които се отчитат вземания от чуждестранни лица, каквито били 700-те хил. лева.

Бисеров отговаря и че е не е декларирал парите пред Сметната палата за 2013 г. Така затаил истина относно имуществото си и не платил близо 26 хил. лева данъци.

Съдия Снежана Колева върна обвинението на прокуратурата през май – по-малко от месец, след като то беше внесено в съда. Причината – съдийката установи, че „изложените обстоятелства в обвинителния акт са недостатъчни, за да очертаят в пълнота рамката на обвинението“. През юли прокуратурата внесе отново вече поправения обвинителен акт и съдия Колева насрочи делото.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.