“Сити” удържа върха с 0:0 срещу “Юнайтед”

Битката за Манчестър и за първото място във Висшата лига на стадион “Олд Трафорд” завърши без голове и с безлично дерби между градските съперници. Със спечелената точка гостите от “Сити” остават на първото място с равен актив с “Арсенал” (22 точки), но с по-добра голова разлика. Две точки по-малко имат домакинът на сблъсъка “Юнайтед” и “Уест Хем”.

В бедния на голови положения мач емоциите ескалираха в заключителните минути. Най-напред резервата Джеси Лингаард от “червените дяволи” удари греда, а малко по-късно опасен изстрел на съотборника му Крис Смолинг бе париран от вратаря Джо Харт. Без звездите си Серхио Агуеро и Давид Силва гостите от “Сити” явно останаха доволни от точката, както личеше по реакциите на треньора Мануел Пелегрини.

Много голове паднаха по-рано в неделния ден, когато “Тотнъм” разпиля навън “Борнемут” с 5:1. Домакините подразниха лондончани с попадение на Мат Ричи още в първата минута и си изпатиха. Хари Кейн заби хеттрик за “шпорите”, а по веднъж вкараха съотборниците му Муса Дембеле и Ерик Ламела.

В опашкарското дерби “Съндърланд” наказа с 3:0 гостуващия “Нюкасъл” и двата отбора вече имат по 6 точки. На дъното с 4 точки е “Астън Вила”, който натрупа шест поредни загуби и уволни треньора Тим Шъруу. В момента клубът спешно търси нов наставник, за фаворит се смята Дейвид Мойс, нашумял на Острова начело на “Евертън” и с провала си в “Манчестър Юнайтед”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят