Полицаи изведоха Сидеров от НАТФИЗ, мъж с черна шапка го удари в лицето

Вътрешният министър Румяна Бъчварова пристигна в сградата на НАТФИЗ, където лидерът на "Атака" нахлу с депутати от партията.

Полицията успя да изведе Волен Сидеров. Стигна се до физическа разправа.

Камера на Нова тв, която предаваше директно, показа как в един момент мъж обръща и удря Сидеров. Той бе свален мигом свален от униформените. Каква бе причината за сблъсъка не стана ясно.

Мъжът носеше черна шапка, подобна на тези на някои полицаи. Това създаде впечатление, че е ударен от полицай, каквито бяха и първите коментари, включително в студиото. По-късно се оказа, че нападателят не е полицай.

Малко по-късно камера показа, че Сидеров има нараняване под окото. 

Полицаите предупредиха никой да не се движи надолу по улицата.

Приятелката на Сидеров Деница Гаджева пристигна разплакана. Двамата се прегърнаха, докато плътен кордон от полицаи обгражда лидера на националистите.

Преди това тв камерите показаха как в НАТФИЗ първо шефът на съюза на артистите Христо Мутафчиев, а след него и ректорът Любомир Халачев опитват да накарат Сидеров и компания да напуснат сградата на висшето театрално училище. Усилията им бяха напразни.

"Такива неща не бива да се допускат", коментира студентка пред камерата на Нова телевизия.

"Утре ще ви дадем информация", заяви министър Бъчварова на въпрос дали Сидеров е бил арестуван. "Ние сме на работа, а не на брифинг", посочи още тя.

"Призовавам хората да си тръгнат от тук, за да можем да си свършим работата", заяви Бъчварова.

Волен Сидеров се намира на безопасно за него и за хората място, заяви малко по-късно пред журналисти главният секретар на МВР гл. комисар Георги Костов.

“Причината за този инцидент е „всенародната любов” към Волен Сидеров, каза още Костов. Той потвърди, че лидерът на "Атака" е вкаран в полицейски автомобил, но отказа да коментира в подробности. „Всичко, което направихме, беше за да предотвратим един по-сериозен инцидент”, каза още той. Георги Костов заяви ,че утре МВР ще даде официален брифинг, за да изясни обстоятелствата по случая.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини