Радан Кънев: Бихме рекорда си в София

Изключително висок кредит на доверие за управляващите, изключителен такъв и за Реформаторите. Увеличаваме си резултата спрямо парламентарните избори и като процент, и като абсолютни гласове. Това заяви лидерът на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев пред Нова телевизия.

Според него ДПС и БСП губят по 5% всяка спрямо последните парламентарни избори. На местните избори активността е по-висока, каза Кънев, като уточни, че все пак това не са окончателните резултати. Коалицията е много стабилна, има много сериозно ново доверие.

ДПС се капсулира в изцяло турските райони в страната и загуби смесените, продължи Кънев. В Шумен нито на балотажа, нито в Общинския съвет ДПС няма да има думата, което е безпрецедентно, посочи тъмносиният политик.

В Добрич има балотаж между ГЕРБ и Реформаторите, във Варна сме втори, в Кърджали имаме исторически пробив с общински съветници, изброи Радан Кънев. За Плевен Кънев каза, че сега Георг Спартански води и ще има балотаж пак срещу ГЕРБ. Трудно ще е, но не трябва да клатим стабилността на държавата пред бежанската криза. Който бие – бие, това са избори за кмет, заяви Кънев.

На въпрос дали ще се кандидатира за президент, Радан Кънев просто посочи, че на президентските избори може десен кандидат да спечели без балотаж и без подкрепа от ДПС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини