Златко Живков спечели пети мандат в Монтана

Ветерани държат управлението на в Северозапада

Кандидатът на дясната коалиция "Заедно за Монтана" Златко Живков спечели от първи тур петия си мандат като кмет. Въпреки социологическите прогнози, че отива на балотаж с кандидата на ГЕРБ, досегашният градоначалник събра от раз близо 55 % подкрепа.

"Тази победа е за хората в Монтана, за всички които одобряват промените досега и искат заедно да продължим да градим европейския облик на града и селата, заяви Живков. Успехът на коалиция "Заедно за Монтана", в която участват Реформаторския блок, партия БНД и Партията на жените, е категоричен, обявиха от щаба на Живков.

Десните печелят на първи тур управлението на 12 от 23 села в района, а в останалите отиват на балотаж. Коалицията получава и 13-14 места в 33 членния общински съвет.

"Организацията на изборите обаче беше посредствена, дори лоша, хората бяха затруднени, което доведе до много недействителни бюлетини. Имаше и тотална дезинформация и манипулация със скалъпени социологически проучвания!", заяви на първата си пресконференция Живков. На първи тур в област Монтана спечелиха още двама ветерани. Иван Барзин /ЗС "Ал. Стамболийски"/ взе пети мандат в община Вълчедръм, а Венцислав Евгениев /БСП/ пое за седми път управата на община Медковец.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини